Andra raka segern för damerna

eftermatchen
Warberg besegrade Hovshaga på bortaplan med 4-2 under lördagseftermiddagen. Det är en påtagligt nöjd tränare Andreas Wahman vi når på telefon efter matchen.

”Vi gör en mycket bra förstaperiod med högt bolltempo och rörelse i samtliga tre femmor vilket lägger grund för fortsättningen. Även om vi inte gör något mål i första känns vi tyngre och lite starkare idag. Vi maler på med vårt spel och det ger istället utdelning i andra där vi går upp i en 3-1 ledning inför sista perioden. I tredje väntade vi på en forcering men vi har mycket boll och ger inte Hovshaga särskilt många lägen att komma ikapp. En rättvis seger där vi följer vår matchplan i stort under sextio minuter.”

Det var Malin Pettersson som spräckte målnollan i andra perioden på sargretur från eget skott. en snöplig kvittering nedslog inte Warberg utan Malin Arneson replikerade direkt till ny ledning. En ledning som utökades då Hanna Svensson nyper ett skott och via ett utkast friställer Therese Arneson som inte gör något misstag. Trots en reducering från Hovshaga fastställer Johanna Johansson segern till 4-2 i den elfte minuten av sista perioden, fint framspelad av Jenny Dahl.

Lagkapten Camilla Halldén om matchen:

”Det är en väldigt fysisk och fartfylld match och jag tycker det är bra att vi redan från första bytet visar att vi är där för att plocka med oss tre poäng. Det är en riktigt fin laginsats, vi krigar verkligen på i 60 min och vinner mycket dueller ute på plan. VI har tre bra femmor som skapar chanser och tar skitjobbet i varje byte. Nu kan man njuta under bussresan hem och sen gäller det att börja ladda om inför nästa match!”

En match där samtliga förtjänar beröm med extra plus till Anki Yngvesdotter, Ebba Blomén, Jeanette Nilsson och Malin Pettersson.

I nästa match står IBK Göteborg för motståndet, och den matchen spelas i SWC nu på lördag 24/10 kl.15.00.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå