14 Feb 1 match
Idag 1 match

Birgersson glänste i segern mot Karlstad

3 mars 2019 20:00

Herrlaget gjorde en stark insats i Värmland när man besegrade ett poängtörstande Karlstad med 9-5 efter två mål i tom kasse. Anton Birgersson var bäst i Warberg och stod för två mål och tre assist!

Herrlaget satte punkt för en finfin Warbergs-helg med idel segrar för våra representationslag! Damerna inledde med en blytung seger mot bottenkollegan Örnsköldsvik igår lördag, herrarna i division 1 säkrade nytt kontrakt efter seger mot Olofström tidigare idag, och nu fullbordades alltså helgen med 9-5 seger i Allsvenskan mot Karlstad!

Dagens seger blev den 18:e för säsongen, och det var en seger som egentligen aldrig kändes hotad. Warberg tog ledningen i den sjunde minuten genom dagens gigant, Anton Birgersson, och släppte aldrig taget om trepoängaren efter det. Först i slutet av andra perioden fick Karlstad viss energi och närmade sig i målprotokollet när deras bästa spelare för dagen, Oskar Thoren, sköt två raka mål och gjorde både 2-5 och 3-5 inom loppet av en minut.

I början av tredje perioden blev dock samma man utvisad för Karlstad, och då sköt Vidar Tiren behärskat 6-3 till Warberg och gjorde uppförsbacken brant för hemmalaget. Efter ytterligare varsitt mål blev det viss nerv på slutet när Karlstad reducerade på straff fram till 5-7, och nästan tre minuter kvar att spela. Karlstad lyckades dock inte skapa några större farligheter utan Daniel Gunnarsson och Mattias Kongstad gjorde istället varsitt mål i tom kasse och spikade slutresultatet till 9-5 i Warbergs favör.

En bättre insats än senast hemma mot Lerum, och tränare Kent Göransson kommenterade segern så här kort efter matchen:

Idag jobbade vi målmedvetet och fram till vi leder med 5-1 följer vi den plan vi haft från start på ett föredömligt sätt, med kontrollerat och metodiskt spel. Sen tummade vi lite på några små detaljer som släppte in dem i matchen lite onödigt. Vi pratade mycket i pauserna kring vår gemensamma energi och att förvalta den på rätt nivå hela vägen. Vi ändrade lite i vårt försvar med Daniel Gunnarssons femma inför sista som stabiliserade dem också. När vi gör 6-3 i början på tredje så kändes det som att de skulle få svårt att ta sig in i matchen igen. Även om de gör straffmålet så tycker jag att vi kontrollerar sista minuterna på ett bra sätt och kan dessutom sätta två bollar i öppen kasse.

Några spelare som utmärker sig tycker du?

Jag tycker det är riktigt roligt att Anton Birgersson hittade tillbaka till sin nivå idag då han inte var nöjd med sin egen insats senast. Också kul att Axel Körberg får hänga en kasse efter det fina arbetet han har gjort på slutet. I övrigt en stabil laginsats tycker jag.

Joel Birgersson fick kliva av, vad är status där?

Ja han tog ett snedsteg och vred knät. Vi vet egentligen inte så mycket nu utan Matilda ska titta på det imorgon så får vi se vad det kan visa. Extra tack till Karlstads fysio som hjälpte till när vi behövde det.