Två platta förluster innan speluppehåll

19 november 2017 20:06

Nu är helgen över och även så två matcher mot två topplag, där man ställde upp med ett bra motstånd, men tyvärr inte orkade stå emot in i det sista. Detta var det sista innan VM-uppehållet och vi får ladda batterierna lite!


Pixbo Wallenstam – Warberg 5 – 3 (0-1, 3-2, 2-0) Målskyttar Warberg: Anna Ekdal, Andrea Envall, Jeanette Nilsson Skott: 31 – 11

Fredagens match mot serieledande Pixbo såg länge positiv ut då Warberg hade ledningen tre gånger, men tappade det i tredje perioden när det rödvita hemmalaget gjorde två snabba kassar på Frida i målet. Vi vet sedan tidigare att Warberg inte är ett enkelt motstånd trots de få poängen och påminde tabellettan om detta. Försvaret murade upp sig bra trots att Pixbo styrde matchen och överlägset vann skottstatistiken. Hade det inte varit för den elfte minuten där Pixbo gjorde både 4-3 och 5-3 kanske matchen hade slutat annorlunda, det återstå att se då nästa västkustderby spelas i SWC! Desto roligare med kvällen var alla Warbergssupportrar på plats i Wallenstamhallen och att Anna Ekdal fick göra sitt första SSL-mål!

Warberg – KAIS Mora 0 – 4 (0-1, 0-1, 0-2) Målskyttar Warberg: - Skott: 13 – 21

Kvällens möte mot Anna Wijk och hennes Mora var en platt och målsnål sådan, något som gästerna inte var förberedda på. Genom hela matchen var det Mora som styrde och de blåa damerna spelade mest på kontringar, men fick aldrig in något på den stensäkra Amanda Hill i Mora-målet. Båda lagen slarvade till och från, även så med bytena när nerverna spökade för mycket. I Warbergs mål stod Hanna Svensson som räddade många bollar och var en av de största faktorerna till varför matchen blev så målfattig. Fantastiskt dock med våra härliga sponsorer och att vi har Sveriges bästa innebandypublik!

Det känns aldrig bra att förlora, men nästan ännu värre när det inte är alldeles för långt borta. Jämför man helgernas möten med förra säsongen, när Pixbo och Mora stod för motståndet under en helg även då, blir man däremot positiv. Då förlorade vi helgen med 27 – 3 (0 – 14 mot Pixbo hemma, 13 – 3 mot Mora borta) och nu endast 9 – 3. Det är värt att komma ihåg! Nu tar vi speluppehåll från SSL i några veckor och spelar nästa match den 17 december i Karlstad! Vi ger oss aldrig.

#blåtthjärtahårtarbete