Tung förlust mot Skoghalls IBK!

6 januari 2018 17:20

Tråkig inledning på 2018 med förlust på hemmaplan mot Skoghalls IBK med 6-7, där vi tyvärr inte kommer upp i någon bra nivå någon gång i matchen. Skoghall gör det samtidigt bra och utnyttjar sina lägen på ett bra sätt.

Chockstart för hemmalaget med underläge 0-2 efter bara 3 minuter, där Warberg inte riktigt är med i matchöppningen. Sen jobbar sig hemmalaget ikapp målmässigt genom mål av Daniel Gunnarsson och Mattias Kongstad efter halva perioden. Skoghall spelar ett lågt försvarsspel och satsar på kontringar och där hemmalaget får styra och ställa med bollen, men kommer aldrig riktigt till de farliga ytorna. I sista minuten på perioden sticker Skoghall upp och sätter dit 2-3 med ett fint dragskott utifrån.
Andra perioden fortsätter på samma sätt där Warberg äger bollen och Skoghall sticker upp med farliga kontringar. Kvittering kommer efter 3 minuter efter en fin teknisk uppvisning av Joel Birgersson innan han serverar Robin Blåberg öppet mål. Snabbt efter detta så hittar Skoghall en fri yta centralt och gör 4-3. Nu går det undan, Skoghall har bra utdelning och rinner ifrån till 3-6! Genom ett fint frislagsmål och återigen hittar en central yta framför Jernsand i målet, klockan står nu på 04.42. Efter detta byts John Fransson in i hemmamålet. Warberg försöker få upp tempot efter detta och får utdelning genom en kontring där Robin Blåberg hittar nätet efter ett fint dragskott. Efter 10 minuter får Warberg chans i powerplay och där det skapas en hel del bra lägen, men Skoghallsspelarna spelar uppoffrande och reder ut det hela. Men i samma stund som de blir fulltaliga hittar Anton Birgersson med ett fint diagonalpass Mattias Kongstad som sätter dit 5-6. Resterande tid i perioden är det ett högre tempo där Warberg driver på men inget av lagen lyckas utnyttja sina lägen och ställningen är 5-6 inför sista perioden. Inledningen på 3:e perioden är det Skoghall som äger mest boll och styr spelet där Warbergsspelarna har svårt att få tag bollen, Skoghall spelar samtidigt smart och uppoffrande. Första 10 minuterna på denna period är mer kamp än finspel och Warbergsspelarna uppträder stressigt. Efter ca 12 minuter ökar Skoghall på sin ledning till 5-7 efter en något slumpmässig chans som dök upp från ingenstans. Ca 1 minut senare reducerar Warberg genom Joel Birgersson på ett frislag från kanten. Warberg tar timeout 17.04 för att få till en sista anstormning och kvittera. 18.03 får Warberg ett gyllene läge då Skoghall drar på sig en utvisning. Warberg skapar två riktigt bra lägen för kvittering men Skoghalls målvakt gör två riktigt bra räddningar och de Skoghall tar med sig alla tre poängen hem. Nu är det bara att ta nya tag och nästa match är mot Fagerhult Habo på bortaplan 13 januari.

Resultat, periodsiffror inom parentes: 6-7 (2-3, 3-3, 1-1)

Skottstatistik: 25-21 (8-7, 9-7, 8-7)

Poäng: R.Blåberg 2+0, A.Birgersson 1+1, M. Kongstad 1+1, J.Birgersson 1+1, D.Gunnarsson 1+0, F.Kalentun 0+1, A.Andersson 0+1