31 Mar 1 match

En match värd ett bättre öde!

16 februari 2019 08:56
DAM

Det blev en fredagskväll där idrotten visade sig från sin värsta sida sett med hemmaögon. Trots en gedigen insats så blev det återigen en snöplig förlust då Pixbo kunde avgöra med endast 12 sekunder kvar av matchen.

Innan dess var det en match som präglades av intensitet, fina målchanser och ett givande och tagande av de båda lagen. Pixbo spelade ett utpräglat försvarsspel med hög intensitet som satte Warbergs backar på prov under den första akten. Pixbo har också en ledning med 1-0 efter den första perioden genom den tjeckiska landslagsstjärnan Eliska Krupnova. Dessutom hade Pixbo i ärlighetens namn en boll inne ytterligare men detta missades av dagens domare som i övrigt höll en bra nivå för de båda lagen.

I den andra perioden skapar Warberg många bra lägen genom ett gediget försvarsarbete som skapar många öppna och bra lägen och det känns som en tidsfråga innan nollan ska spräckas. Och efter drygt halva matchen så håller sig den notoriske målskytten Sandra Hawerman framme och kan kvittera tillställningen. Längst bak i banan storspelar dessutom Frida Bengtsson men inte ens hon kan stå emot på slutet då Pixbo återigen tar ledningen med drygt två minuter kvar av perioden.

Den tredje perioden blir ett ställningskrig där båda lagen skapar chanser om än en knapp fördel för hemmalaget. Den stora chansen kommer också när finske landslagsspelaren Mia Karjalainen drabbas av matchens enda utvisning. Och med en smart passning så hittar kapten Halldén Therese Arnesson och kvitteringen är ett faktum. Efter detta ska sägas att hemmalaget har några rejäla chanser att ta ledningen på slutet men återigen grinar oturen oss i ansiktet när Pixbo genom ett fint anfall kan lyfta in bollen i mål genom Caroline Adelöw som därmed blir matchvinnare med sina två mål.

Några notiser från matchen:

• Frida Bengtsson var lysande i sitt målvaktsspel
  • Moa Gregorsson har tagit fantastiska kliv den här säsongen som rookie
  • Sandra Hawerman fortsätter att göra mål
  • 344 åskådare som ivrigt hejade på sitt hemmalag ackompanjerade av Supras
  • Med insatser likt den här så kommer poängen trilla in

Nu på morgonen satte sig laget på tåget för den långa resan mot Umeå för att möta IBK Dalen klockan 13:00 imorgon.

Mer om matchen kan du läsa på Hallands Nyheter.