Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match

Ska kontraktet säkras mot Malmö?

15 mars 2019 13:39
DAM

Endast tre omgångar återstår av seriespelet i damernas SSL. I nuläget så innehar Warberg en elfte plats med 17 poäng vilket innebär fem poäng ner till IBF Göteborg som befinner sig precis under nedflyttningsstrecket. Idag kommer Malmö FBC på besök till Sparbanken Wictory Center. Ett Malmö som jagar en slutspelsplats då dem just nu är fyra poäng efter IBK Dalen som ligger på den eftertraktade åttonde platsen. Det är således två lag som har allt att spela för nu när serietabellen ska fastställas.


Inför matchen så säger tränaren Mikael Nilsson så här om senaste insatsen mot Jönköping, där det blev förlust med 2-6? -Vi kom inte upp i den nivå vi vill vara på även om jag tycker det var en seg match i sig. Sett till hela matchen var Jönköping bättre än oss och kunde rättmätigt glida ifrån i sista perioden. De lyckas bättre med sin gameplan än vi och förtjänade vinsten den dagen.

Nu väntar Malmö på hemmaplan. Vad kan vi förvänta oss av den matchen? -Malmö är ett fysiskt spelande lag och det är alltid krig på banan när vi möter dem. Det är en fight på banan om varje centimeter. Det brukar generera i bra tempo och bra intensitet fullt med närkamper.

Senaste matchen mot Malmö blev en svidande förlust med 10-3. Vad talar för att ni ska gå vinnande ur den här striden? -Vi är ett mycket bättre lag nu än senast vi mötte dem. Vi är dessutom starka på hemmaplan där vi känner en trygghet i vår hall och inför våra supportar. Det finns många parametrar som talar för oss inför en sådan här match.

Fem poäng ner till nedflyttningsstrecket. Vad tror du om chanserna till att det blir SSL även nästa år? -De är väldigt goda om vi gör vårt jobb. På pappret behövs det två segrar till just nu och vi går för att försöka lösa det. Men min uppfattning är att vi har mycket goda chanser att lösa det.

Hur ser det ut på sjukdoms och skadefronten i laget? -Vi har haft lite sjukdomar i veckan. Amanda Ahola är den spelare som det är värst med inför fredagen men däremot Malin Arnesson tillbaka som saknades mot Jönköping

Lycka till Micke! -Tack så mycket!

Matchen startar klockan 19:00 i Sparbanken Wictory Center. Se till att ta er till hallen och hjälp laget att klara kontraktet. För er som inte är på plats så kan man se matchen på SSLPlay.