Söndag
28 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 2 matcher
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Söndag
04 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 2 matcher
Lördag
17 Mar 1 match
Lördag
22 Sep 2 matcher
Söndag
30 Sep 1 match
Tisdag
02 Okt 1 match
Fredag
05 Okt 1 match
Lördag
06 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 1 match
Lördag
20 Okt 1 match
Onsdag
24 Okt 1 match
Lördag
27 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match

Vinst mot Fagerhult med 7-6!

8 oktober 2017 20:00
Herr

Vinst mot Fagerhult med 7-6 och Mattias Kongstad stod för ytterligare 3 mål idag. Inte den mest välspelade matchen, men det är dock tre nya poäng som vi tar med oss från dagens match.


1: perioden

Matchen startar i ett högt tempo där Warberg skapar en del chanser direkt först minuten och känns på hugget, dock är båda lagen slarviga i sitt passningsspel som gör att spelet är lite hafsigt . Redan i andra minuten tar Warberg ledningen genom Simon Svensson efter förarbete av Mattias Kongstad som stressar Fagerhults back till misstag och kan spela in bollen till en fristående Simon i slottet.

Warberg forsätter sin höga press men i en spelvändning så utnyttjar Fagerhult läget när Warberg tappar mycket spelare i anfallszon, kvitteringen står Robin Levander för med ett fint dragskott. Efter 6.27 får Fagerhult spela powerplay efter att Andreas Jonsson blir utvisad för låsning av klubba. Fagerhult skapar aldrig några jättefarliga lägen under dessa två minuter. Utan Warberg tillåts stick upp och skapar ett par farliga kontringar med en man mindre på planen.

Efter drygt fjorton minuter kommer 2-1 målet. Warberg prssar högt och där Robin Westergren kan vinna boll för att hitta Oliwer Olsson fri i slottet och han gör inga misstag.

2-2 kommer bara 22 sekunder senare där Fagerhult utnyttjar när Warberg är lite för heta i sitt presspel och hittar fria ytor i slottet framför Jernsand och kan sätta dit den.

Första perioden kan summeras med ett högt tempo och slarvigt passningsspel från båda lagen. Warberg äger bollen betydligt mer och Fagerhult sticker upp i farliga kontringar som är finurliga och de skapar en del fina lägen där. Bra målvaktspel från båda lagen.

2:a perioden

Lite lungnare tempo inledningsvis, där Fagerhult tillåts äga bollen lite mer. 3.45 in så skadar sig Robin Westergren illa, verkar vara en knäskada och tvingas utgå. Warberg får göra lite förändringa på grund av detta och i samband med detta så tar Fagerhult tag i taktpinnen och tillåts styra spelet mera.

7.14 drabbas Warberg återingen av en utvisning, även denna gång Andreas Jonsson. På en frislagsvariant i slottet under powerplayet så utnyttjar Fagerhult tillfället och skjuter in 2-3, detta efter 8.40.

10.55 blir det en dubbelutvisning för hårt spel och det blir spel 4 mot 4. Fagerhult har ett stolpskott tidigt i 4 mot 4 spelet. I anfallet efter får Warberg frislag en bit utifrån och då passar Robin Blåberg på att kvittera till 3-3 med ett patenterat dragskott som sitter fint i bortre!

Verkar vara de fasta situationernas match. Warberg utnyttjar ytterligare ett frislag och där Filip Kalentun hittar sin backkollega med en fin diagonalpass till Johan Dahlqvist och han tvekar inte utan skjuter direkt i mål! Detta efter ca 15 minuter. 18.25 drabbas Fagerhult av sin första utvisning i matchen. Warberg lyckas inte utnyttja tiden innan periodvilan för att skapa sig ett två målsöverläge.

Andra perioden kan summeras med att Fagerhult äger de första 10minuterna innan Warberg får ordning på sina formationer efter Robins skada. Därefter är det Warberg som styr och ställer en del. Dock lite lägre tempo och mindre klara chanser. Warberg klart övertag i skottstatistiken med 12-5 i denna period, men mycket skott utifrån.

3:e perioden

I inledningen av tredje perioden så äger Warberg mycket boll och får styra tempot, Fagerhult är dock farliga i sitt kontringsspel. Trots underläge så ligger Fagerhult kvar lågt i sitt försvarsspel och tillåyter Warberg ha mycket boll.

Efter 6.03 så sätter Mattias Kongstad 5-3 ett fint dragskott lågt i bortre efter ett långt anfall av Warberg. I efterföljande anfall har Warberg bra fart på passningsspelet där det blir lite för många passningar innan avslut. Och publiken önskar sig tidigare avslut av Warbergsspelarna som vill spela ända in på mållinjen.

11.03 så rullar Warberg bollen fint i hela formationen och till slut hittar Oliwer Olsson en jättefin diagonalpassning till en fri Mattias Kongstad som kan trycka dit sitt andra mål för kvällen. 12.17 tillåts återigen Fagerhult utnyttja en kontring och efter fint spel så sätter Warbergsbekantingen Efraim Björnell dit 6-4. Efter att Warberg slarvar i egen zon med bollen sticker Fagerhult upp och reducerar till 6-5, då står klockan på 16.27.

17.01 drabbas Fagerhult av en utvisning och Warberg får chansen att avgöra matchen. Kongstad har ett bra läge framför men lyckas inte få dit den. Men på sitt andra läge efter ett fint inspel från Anton Birgersson så kan Mattias Kongstad fullborda sitt hattrick med ett fint placerat dragskott.

Sista minuten så tar Fagerhult ut målvakten och satsar allt för att komma ikapp. 19.36 så reducerar Fagerhult till 7-6, i en något tveksam situation där det såg ut som det var hög klubba. Men Fagerhult kommer inte närmare än så idag.

Matchen totalt sett:

Inte den bästa innebandymatchen som spelats i Sparbanken Wictory Center, men det är 3 poäng till Warberg som räknas. Matchen kantades med en hel del slarv från båda lagen och Warberg styrde och ställde det mesta som hände med boll. Fagerhult var dock giftiga i sina spelvändningar och kan nog ställa till det för en hel del andra lag i Allsvenskan i år.

Resultat, periodsiffror inom parentes: 7-6 (2-2, 2-1, 3-3) Skottstatistik: 31-17 (10-7, 12-5, 9-5)

Poäng:

Mattias Kongstad 3+1, Oliwer Olsson 1+1, Simon Svensson 1+0, Robin Blåberg 1+0, Johan Dalhqvist 1+0, Anton Birgersson 0+2, Filip Kalentun 0+1, Robin Westergren 0+1

Värt att notera:

  • Robin Westergren utgick pga knäskada. Oklart hur allvarlig skadan är just nu.
  • Mattias Kongstad återigen ett hattrick.
  • Tobias Jernsand stabil i målet.
  • Publiken är med oss hela matchen och skapar en skön inramning.

Så här startade Warberg:

Mv: Tobias Jernsand 1:a R.Westergren, A.Jonsson, O.Olsson, A.Birgersson, R.Blåberg 2:a F.Kalentun, J.Dahlqvist, A.Andersson, M.Kongstad, S.Svensson 3:e D.Gunnarsson, P.Subiabre, J.Andersson, S.Bundgaard, J.Birgersson