Tre poäng i premiären!

22 september 2018 18:21

Herrlaget inledde säsongen programenligt när man besegrade nykomlingen Lagan IBK på bortaplan med 7-3. Matchen var dock målmässigt jämn in i det sista och inte förrän Mattias Kongstads 6-3 med två minuter kvar kändes segern helt klar.

Det har hänt förr, och det kommer hända igen. Att en underdog besegrar en storfavorit. Idag var det nära. Lagan gjorde precis vad de flesta hade förväntat sig, det vill säga kämpade, slet och satsade på ett lågt försvar med spelvändningar. Warberg hade nog ett bollinnehav på 90-10, men väldigt få nycklar till att låsa upp det kompakta försvaret. Bollen gick runt runt, och stundtals kunde man kliva ett par meter in på Lagans planhalva innan första gubbe gick på.

Med 40 minuter spelade stod det 2-2, och då hade Warbergs båda mål kommit efter en jättebjudning och ett straffmål.

I tredje perioden var det fortsatt ställningskrig och en och annan började nog tro på ett skräll när Lagan fick med sig ett powerplay efter ca 12 minuter och ställningen 3-3. Med både tur och skicklighet redde Warberg ut stormen, och istället kom avgörandet ett par minuter senare när man själva fick med sig ett powerplay. Mattias Kongstad volleysköt in en retur mycket vackert och Warberg var i ledning för första gången i matchen. Nästan direkt efter tekning tråcklade sig Axel Körberg och Joel Berg fram och den sistnämnde lättade upp 5-3 i bortre krysset och där fick Warberg det andrum man letat efter i 55 minuter.

Lagan tog timeout och plockade målvakten, men det ledde inte till mer än att Kongstad fick fullborda sitt hattrick och att Oskar Block fick göra sitt första mål i Warbergs-tröjan och fastställa slutresultatet till 7-3.

Tre poäng är tre poäng.

Warbergs poäng i matchen:

Mattias Kongstad 3+0 Robin Blåberg 1+0 Kim Clemedtson 1+0 (straff) Joel Berg 1+0 Oskar Block 1+0 Johan Dahlqvist 0+1 Robin Westergren 0+1 Axel Körberg 0+1