Warberg vidare till Playoff 2

27 mars 2019 22:25
HERR

Warberg segrare i match två mot Onyx och är därmed vidare i Playoff 2. Warberg som vann matchen med 1-6. Periodsiffrorna 0-1, 1-2, 0-3.

Det var ett heltaggat Warberg som gästade Onyx under onsdagskvällen. Första perioden var ett litet ställningskrig där Warberg och Onyx hade några chanser var. Men när sedan Kim Clemedtsson skjuter in skottet på målvaktens förstastolpe så tar Warberg över matchen.

Andraperioden startar på bästa tänkbara. Andreas Jonson skjuter in ett riktigt fint placerat avslut i smurfhöjd efter 29 sekunder spelat. Onyx som spelade rakt och slängde in bollar ville gärna spela lågt och försöka hitta kontringslägen. Och det är precis så man reducerar i matchen. Onyx kommer två mot en och turligt kan få in bollen. Men glädjen var inte långvarig hos hemmalaget. Anton Birgersson kunde efter en fin framspelning utöka ledningen till 1-3.

Nästa mål i matchen skulle visa sig vara viktigt. Skulle Onyx komma närmre eller skulle Warberg gå ifrån ytterligare. Första bytet i tredjeperioden för tredjeformationen så får Warberg en kontring med Joel Berg som lätt viker ut den till Joel Birgersson som klappar till direkt. 1-4 till Warberg, glädjen hos Warberg är stor. Känslan var att Onyx skulle få slita hårt för att göra mål på ett starkt Warberg. Onyx chanser och tar ut målvakten men får inget resultat där. Anton Birgersson sätter 1-5 när det är dryga 5 minuter kvar. Matchen punkteras helt när Robin Blåberg gör mål i Powerplay och därmed slutresultatet 1-6.

En fin laginsats där det är stabilt hela matchen igenom. En spelare som verkligen utmärkte sig i matchen var Tobias Jernsand som visade ett lugn i sitt målvaktsarbete.

Warberg är därmed vidare till playoff 2 och första matchen kommer att spelas den 7/4, 18.00. Information om biljettsläpp kommer under veckan.