Fjärde träningsmatchen spelad- seger mot Pixbo

4 september 2019 23:30

17-årige Filip Erheden blir mer varm i kläderna för varje match som går! Ikväll var han flertalet gånger ett offensivt hot och visade upp allt utom ett mål när herrarna besegrade västkustrivalen Pixbo Wallenstam med 5-3.

Med exakt tre veckor kvar till seriepremiären har herrarna nu avverkat träningsmatch nummer tre och fyra.

I söndags var man nere i Helsingborg och mötte just FC Helsingborg i en match som slutade med seger för hemmalaget, 8-3. Warberg gjorde enligt Kent Göransson en helt ok insats, men tillät hemmalaget att göra flertalet alldeles för lätta mål på skott utifrån. Målskyttar för Warberg blev Mattias Kongstad, Tom Carlsson och nyförvärvet Simon Nilsson.

Ikväll tog man emot den mångåriga antagonisten från Mölnlycke, Pixbo Wallenstam, hemma i Sparbanken Wictory Center. Ett sedan många år starkt SSL-lag, och därmed en riktig värdemätare på förhand. Intresset för matchen var stort, och förutom att lokaltidningen Hallands Nyheter direktsände matchen på webben fanns över 300 personer på plats och såg matchen live.

De två första perioderna gick i Warbergs favör, även om det målmässigt va jämnt. Hemmalaget imponerade mest i spelet med boll där man kändes trygga och klart starkare än tidigare på försäsongen. Inför sista perioden var ställningen 3-2, och ledningsmålet kom till när Joel Birgersson tog tillvara på ett bolltapp av Pixbos sistaman på mittplan. Fri med Jon Hedlund var Joel distinkt och prickade snyggt höger kryss.

Tredje perioden inleddes med nytt Warbergs-mål, denna gång genom Philip Subiabre som på nytt gjorde en fin insats på sin nya position som center. Pixbo Wallenstam reducerade förvisso, men närmre än så kom man inte. Istället fick Robin Blåberg äran att stänga matchen när han lirkade in 5-3 från en position precis framför Hedlund i Pixbo-kassen.

Kent Göransson säger så här om kvällens insats:

Detta var ett steg i rätt riktning, och jag tycker vi är bra i framför allt de två första perioderna. Där hanterar vi bollen på ett sätt som gör att Pixbo får svårt att komma åt oss. Som helhet var detta en klart bättre match än våra tidigare, också mycket beroende på motståndet. Vi använder alla utespelare i dagens match och det är flera som gör bra insatser vilket bådar gott, vi kommer att behöva bredden på ett helt annat sätt i SSL.

Målskyttar för Warberg ikväll:

Mattias Kongstad (powerplay), Anton Birgersson, Joel Birgersson, Philip Subiabre och Robin Blåberg.

Herrarnas nästa träningsmatch spelas om en vecka, onsdag den 11/9 och då är det motståndarna i seriepremiären, Växjö Vipers, som kommer på besök.