Seger i målkalas mot Malmö!

16 december 2017 18:22

Den på förhand luriga bortamatchen mot Malmö blev en nervpers för alla Warbergare. Trots en tremålsledning tidigt i sista perioden lyckades Malmö skapa ordentlig match av det hela och var nära att nypa en poäng.

Warberg inledde matchen piggt och spelade ett stabilt spel utan att komma till de riktigt vassa målchanserna. Malmö fick mestadels försvara sig och stack upp i kontringar när tillfälle gavs. Bollinnehavet till trots, första perioden slutade i moll efter två sena mål av hemmalaget. Ologiskt, men som innebandy kan vara.

I andra perioden skruvade Warberg upp tempot ytterligare och direktpassningarna var betydligt fler. Som ett brev på posten kom också målchanserna i tätare ström. På två minuter var matchen vänd och efter 2-3 målet från Mattias Kongstad tog Malmö time out för att få stopp på blödningen. Lite bättre kontroll fick man, men Daniel Gunnarsson tog en egen skottretur och gjorde 2-4, vilket skapade frustration hos Malmö-spelarna. Två utvisningar i följd gav Warberg ett powerplay med två man mer vilket Robin Blåberg utnyttjade med ett kliniskt skott i krysset. 2-5 och där och då kändes segern som i en liten ask. Malmö reducerade dock snyggt genom John Johansson och fick kontakt inför tredje.

En tredjeperiod som innehöll det mesta. Framför allt en stekhet hemmaspelare i Tobias Andersson. Han höll på egen hand Malmö kvar i matchen med sina knivskarpa direktskott. Alla tre i powerplay efter utvisningar som kan sorteras in i facket väldigt onödiga för Warberg. När sedan nämnde Andersson själv blev utvisad med en och en halv minut kvar snappade Robin Blåberg upp ett felpass och sköt 9-7 till Warberg, tid 19.03. Avgjort? Inte alls. Malmö plockade målvakten och reducerade till 8-9 med 29 sekunder kvar. Warberg fick inte riktigt grepp om hemmaspelarna när dessa var en man mer på plan men trots anstormningen sista halvminuten lyckades Jernsand håller fler skott utanför sin kasse och tre väldigt tunga poäng var ett faktum.

En laginsats utan individuella insatser som stack ut, i poängväg var det dock Mattias Kongstad som firade triumfer med fina 1+4.

Warberg firar jul och nyår som serieledare!