Intervju John Fransson

7 september 2017 23:33
Herr

Med lite drygt två veckor kvar till seriepremiär hemma mot Malmö tänkte vi passa på att presentera våra nyförvärv lite närmre. Vi har tagit oss ett snack med dem alla och kommer här på hemsidan fram till seriestart ge er chansen att lära känna de nya Warbergarna. Dessutom ger Kent Göransson sin kommentar om vad han och Stefan Smedberg hittills har sett av var och en.


Ett bra lag byggs bakifrån sägs det, vad passar då bättre än att börja med målvakten John Fransson?

Hej John, och välkommen till Warberg! Beskriv din första tid i staden och klubben? _- Tjoisch! Staden börjar jag komma in i mer och mer, trivs väldigt bra då staden är fantastisk och människor som jag har träffat har vart väldigt trevliga. Så min första tid i staden har varit kanon. Klubben trivs jag också väldigt bra i, folk i laget, andra lag och folk runtomkring har varit väldigt öppna och fått mig känna mig välkommen, vilket är skönt! _

Du kom till Warberg från Lockerud i division 1, vad tror du blir de största skillnaderna på kommande säsong och dina tidigare säsonger? - I Lockerud spenderade jag fem viktiga säsonger, tre år under gymnasiet och två säsonger efter det. Det gav mig en trygghet både på plan och likaså utanför, visste min roll i truppen. I Warberg är allting nytt, laget, spelsystem, högre tempo på träningar och matcher, konkurrensen med mera.

Ni är många nya i laget, hur väl sammansvetsade är ni med några veckor kvar till seriepremiär? - Jag är förvånad över hur bra stämning det är i truppen redan, känns som att alla verkar trivas i klubben och särskilt med varandra. På plan tycker jag att det ser bra ut redan och är säker på att allt kommer sitta ännu bättre tills seriepremiären!

Har du några personliga mål med säsongen? - Först och främst komma in i det ordentligt och få en rutin i vardagen. Sedan hoppas jag att kunna utvecklas på plan, så att jag kan ge Tobbe tuff konkurrens så båda kan bli bättre och utvecklas!

Vad gör du helst på fritiden, förutom att spela innebandy? - Den lilla fritiden som finns tar jag helst vara på genom att spendera tid med grabbarna i laget och min fruga.

Slutligen, berätta varför man skall komma och se Warberg spela innebandy denna säsong! _- Om ni gillar att se på fartfylld innebandy, ett lag som sliter för varandra, snygga kassar och ett lag som går all in för en ny SSL-plats borde ni komma och kolla på när vi spelar! _

Fakta John Fransson Ålder: 21 Moderklubb: Gränna AIS Kastarm: Höger

Kent Göransson om John Fransson: _”John är en målvakt som har reflexerna som sin starkaste egenskap. Genom sin följsamhet läser han spelet väldigt bra. Med John och Tobbe har vi ett stabilt målvaktspar som pushar varandra till bra insatser oavsett vem som står” _