Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Dags för Sibylla Games

24 augusti 2018 11:59
Herr

Idag beger sig herrlaget till Växjö igen, denna gång för försäsongsturneringen Sibylla Games. En turnering innehållande två klasser, en för SSL-lag och en för Allsvenska lag. I klassen för allsvenska lag deltar förutom Warberg seriekonkurrenterna Onyx IBK, Lagan IBK, Malmö FBC och Fagerhult Habo IB, och från den norra Allsvenskan Salems IF. Med andra ord en bra möjlighet att få en lägeskoll på konkurrenterna!


Warberg möter ikväll fredag Salems IF, och imorgon lördag Fagerhult. På söndag väntar en placeringsmatch beroende på resultat under fredag och lördag.

Vi tog ett snack med Kent Göransson inför helgen:

Förra veckan blev det förlust mot Växjö i säsongspremiären, i en match som ni leder efter 30 min. Kort om den, dina känslor?

  • Vi visade upp två ansikten i den matchen kan man säga. Bra första 30 minuter och mindre bra sista 30 minuter. Matchen som helhet så fanns det många ingredienser som beskriver en försäsongsmatch med bolltapp, missade målchanser och en del insläppta mål som vi tar på kontot av det enklare slaget.

Nu väntar tre matcher på lika många dagar, vad har ni för mål med helgen?

  • Vi har egentligen inte pratat om specifika mål med de tre matcherna men det ska vara naturligt för oss att vinna alla matcher och turneringar vi ställer upp i och Sibylla Cup är inget undantag.

Har du och ”Bagarn” börjat hitta rätt i formationer än, eller är det fortfarande så att ni testar lite olika?

  • Vi börjar hitta något med våra formationer och i vissa fall ser vi spelare som passar bra tillsammans. Däremot är vi inte färdigkonstruerade som helhet ännu, det krävs en del klurande för att vi så småningom ska hitta rätt med formationerna.

Är det någon eller några spelare du tycker har sett extra bra ut så här långt?

  • Det har varierat ganska mycket från träning till träning, men senast mot Växjö så var Joel Bergs formation den som fungerade bäst och där Robin Blåberg stack ut lite extra med 3 mål och en assist. Robin ser verkligen ut som han kan få en fin säsong, jobbar hårt på varje träning och alltid viljan att bli bättre i alla moment.

Hur är läget i laget, några skador eller sjukdomar att rapportera?

  • Precis som mot Växjö så saknas Axel Körberg som är opererad och Jesper Larsson som är sjuk. Dessutom kommer Simon Svensson ansluta först till lördagens match mot Fagerhult. Däremot har vi lyft upp Edvin Körberg, en av klubbens stora talanger, som åker med till turneringen som en dark horse.

Ni möter Salem och Fagerhult inledningsvis, vad vet du om dem?

  • Salem har vi aldrig mött och vet egentligen inte så mycket mer än dem än det vi såg förra säsongen. Men de har varit ett lag med många man-man inslag som ställer frågor att lösa för motståndarna. De ska bli väldigt spännande att möta dem. Fagerhult mötte vi både på försäsongen och i serien förra säsongen och har dessutom förstärkt rejält till i år. Det känns onekligen som de har kapacitet att bli ett topp fyra lag i år så även där kommer vi ställas på prov mot en bra motståndare.

Tack för detta och lycka till i helgen!

  • Tack!

Warbergs spelschema:

Fredag 24 augusti, 20.15 mot Salems IF

Lördag 25 augusti 14.30 mot Fagerhult Habo IB

Söndag 26 augusti, antingen 11.00 (match om 5:e plats), 12.15 (final) eller 14.00 (match om 3:e plats). Motståndare blir Onyx, Lagan eller Malmö.

Alla matcher direktsänds på webben! Vill du kika så klicka in på www.innebandy.tv