31 Mar 1 match

Herrarna fixade fram en femte avgörande!

19 april 2019 09:09
Herr

Med kniven på strupen spelade herrlaget till sig en femte avgörande match i kvalet mot SSL! Stora matchvinnare blev Tobias Jernsand i målet plus Vidar Tiren som avgjorde matchen med en fräckis!

Skärtorsdagskvällen blev en snudd på ohälsosam prövning för alla med Warbergs-hjärta! Inför finfina 2109 åskådare i IFU Arena utspelade sig nämligen ett drama som kunde fått vem som helst att stryka med.

Det var en jämn tillställning rakt igenom, kanske med en aning övervikt till Hagunda. Skott på mål vann man till exempel med 22-14. Men Warberg hade en målvakt som var nästintill omutlig denna kväll. Tobias Jernsand plockade fram sitt allra bästa jag och gav verkligen sitt lag chansen att vinna.

Annars började matchen illa för Warberg. Redan i första bytet slarvade man med boll och Hagunda högg direkt. Det dröjde dock inte många minuter innan en nykomponerad tredjeformation utjämnade, och et var Axel Körberg som sköt direkt från sin vänsterkant.

Innan paus utnyttjade Warberg sitt första powerplay för dagen, och Robin Blåberg gav laget ledningen inför andra.

I andra var det Hagunda som låg på mest och skapade ett antal farligheter, också tack vare två powerplay. Warbergs spel i boxplay var dock starkt och man lyckades freda sitt mål. 30 sekunder innan pausvila vände dock Fredrik Holtz bort sin spelare vid ett frislag och hittade en fri Daniel Wadberg i slottet som inte gjorde något misstag. Utjämnat och helt lika inför sista alltså!

I början på tredje fick Warberg sitt andra powerplay, och även denna gång var man kliniska. Mattias Kongstad prickade in 3-2 på volley efter inspel av Anton Birgersson. Glädjen blev dock kortvarig, för bara några minuter senare var det kvitterat igen. Denna gång Mikael Hast på friläge.

Efter kvitteringen var det kamp och ställningskrig fram till det var ca fem minuter kvar. Då blev Hagundas Daniel Wadberg utvisad, och på frislaget som startar powerplayet gör Vidar Tiren en riktig fräckis och skjuter direkt på liggande boll. Skottet överraskade nog alla, och framför allt Tomas Åhrberg i Hagundas mål! 4-3 till Warberg och det blev matchens sista mål.

Hagunda plockade såklart sin målvakt och spelade 6 mot 5 på slutet, men Jernsand gjorde ytterligare en vass parad och vann matchen åt Warberg!

Stort jubel bland tillresta Warbergs-fans, och dessa var också en stor anledning till den energi laget hade. Vilket stöd!

Nu blir det en femte avgörande match, i Varberg! Matchdatum är tisdag 23 april klockan 19.00.