31 Mar 1 match

Ny seger mot SSL-motstånd

11 september 2018 22:34
Herr

Warberg gjorde en ny stabil insats på hemmaplan när man betvingade det andra SSL-laget på fyra dagar. Bakom 6-3 segern döljer sig en främst en fin försvarsinsats.

Jämfört med matchen mot Helsingborg i helgen var det här en match med lägre intensitet och bra mycket färre målchanser. I första perioden hade Warberg knappt fler avslut på mål än de två som resulterade i just mål, och båda dessa kom med knappa minuten kvar att spela.
Först styrde Mattias Kongstad in ett fint inspel från Simon Svensson, och sedan lossade Kim Clemedtson stora kanonen från vänsterkanten och vips så var hemmalaget i 2-0 ledning. Aningen orättvist då Höllviken hade skapat klart fler chanser, framför allt på spelvändningar.

Andra perioden fortsatte i samma anda, Warberg drygade ut ledningen till 4-0 innan halva matchen var spelad och det krävdes ett powerplay för att gästerna skulle spräcka sin nolla. Måltjuven Pontus Karlsson, som för övrigt gjorde alla Höllvikens mål ikväll, gav matchen lite spänning när han reducerade strax innan pausvilan.

I sista periodens första byte gjorde Höllviken ytterligare ett reduceringsmål, och inte förrän Joel Birgersson helt på egen hand sköt 5-2 stenhårt i högra krysset kändes matchen klar. Trots att tretton minuter återstod var känslan att Höllviken inte hade kraften att jaga ikapp. Man hade spelat på två femmor hela matchen, Warberg på tre.

Höllvikens Pontus Karlsson tilläts peta in sin tredje boll i powerplay, men den som fick avsluta målskyttet och spika slutresultatet 6-3 var Kim Clemedtson. Detta på straffslag efter att Oskar Block hade blivit upphakad i jakten på sitt första Warbergs-mål.

En gedigen laginsats, men ett par spelare förtjänar ett omnämnande. Tobias Jernsand som gjorde många kvalificerade parader, och framåt Oskar Block som gjorde sin främsta insats i Warbergs-tröjan hittills, där det enda som fattades var ett mål.

Nu har herrarna en träningsmatch kvar innan serien startar. Denna spelas borta mot Pixbo, nu på söndag den 16 september.

Poäng mot Höllviken: Kim Clemedtson 2+0, Mattias Kongstad 2+0, Simon Svensson 0+2, Anton Birgersson 1+0, Joel Birgersson 1+0, Vidar Tirèn 0+1, Robin Blåberg 0+1