Onsdag
14 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
24 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 1 match
Måndag
14 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Söndag
10 Feb 2 matcher
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Torsdag
28 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match

Matchdags igen, Malmö borta

14 december 2017 11:48
Herr

Efter en helgs uppehåll är det dags för herrarna att kliva in i leken igen och avsluta spelåret 2017. Malmö FBC väntar på bortaplan, en tuff uppgift då Malmö luggat ett par av topplagen på poäng hemma i Skåne.


Premiärmatchen i Allsvenskan södra spelades ju mot just Malmö. En jämn match som länge stod och vägde, men som Warberg till sist kunde vinna med 6-3. Stor matchhjälte då blev Mattias Kongstad som stod för 3 mål och 1 assist, en fin start som banade väg för Kongstads fina höst.

Warberg är, trots förlusten borta mot Visby i början av december, kvar i serietopp, men det är ett riktigt getingbo i toppen av serien så varje poäng är viktig.

Vi tog ett kort snack med tränare Kent Göransson inför matchen:

Kent, ett kortare uppehåll och nu dags för match igen. Tankar inför Malmö borta? -Vi har inte funderat mycket mer än att vi vill starta den andra delen av säsongen med en vinst borta mot Malmö. Men det är en motståndare som har visat sig vara ytterst svårslagna på hemmaplan där de vunnit mot bra motståndare.

Vad har ni haft fokus på rent träningsmässigt dessa två veckor? -Vi har tränat på bra med samma upplägg som tidigare under säsongen, allt för att vi ska vara pigga och fina till lördagens match. Lite mer fokus har vi lagt på spelvändningar de sista veckorna för att stärka upp den biten.

Serien vänder ju i och med matchen på lördag, om du skulle ge dig på en halvtidssummering av både er egen prestation och serien i stort, hur låter den? -Väldigt nöjd med totalen sett från vår sida. Vi har haft en extremt hög nivå när vi varit som bäst och det har också visat sig att vi kan avgöra matcher som står och väger vilket är en styrka. Kring serien som helhet så tycker jag att lagen i den nedre delen av tabellen har varit bättre än vad jag kanske trodde från början vilket får ses som ett gott betyg åt serien.

Malmö då, hur gör ni för att besegra dem och åka hem med tre poäng? -Vi ska göra det svårt för dem när vi har boll och låta dem jobba hårt i försvaret och på det sättet ta bort deras spelvändningar där de är extremt skickliga. Lyckas vi driva tempot i matchen så tror jag vi blir svårslagna.

Slutligen, hur är status på de skadade spelarna? -Alexander Andersson är tillbaka i spel på lördag, likaså skall Mattias Kongstad vara redo att spela efter sin ofrivilliga vila i förra veckan. Robin Westergren har precis kommit in i spel på träningarna men där räknar vi med januari för hans del, och samma med Joakim Andersson som börjar närma sig.

Härliga nyheter, då önskar vi lycka till! -Tack.

Matchen spelas i Baltiska Hallen, lördag 16 december med matchstart kl 14.00.