Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match

Dags för hemmamatch igen!

5 januari 2019 12:20
Herr

Efter tre veckors uppehåll är det äntligen dags för herrarna att ge sig in i seriespel igen. Nykomlingen Lagan kommer på besök, ett lag som ställde till stora bekymmer i premiären!


Efter en lång period med väldigt få matcher på grund av både VM-uppehåll, och sedan jul och nyår, är det nu dags att sparka igång matcherna igen. Warberg har skaffat sig slagläge inför andra halvan av säsongen, men det är många matcher och många poäng kvar att spela om.

Gästande Lagan skapade stora bekymmer för Warberg när man möttes i premiären, och faktum är att ställningen var lika med fem minuter kvar att spela när Mattias Kongstad sköt 3-4 i powerplay. Efter det gjorde Warberg ytterligare tre mål och siffrorna 3-7 är en aning missvisande.

Lagan ligger just nu på plats tio i tabellen, en placering som innebär degradering. Men man har med sina tio inspelade poäng häng på lagen ovanför, så räkna med ett fokuserat bortalag i jakt på poäng!

Hemsidan stämde av läget med huvudtränare Kent Göransson inför söndagens match:

Omstart av serien Kent, och det var exakt tre veckor sedan ni spelade match. Har ni fokuserat på något särskilt under matchuppehållet?

Vi har arbetat på under uppehållet och tränat bra med både egna mer fysiskt inriktade pass och gemensamma pass där innebandyn varit i centrum. Vi försöker dessutom utveckla små detaljer i vårt spel för att hela tiden bli bättre men kanske framförallt vårt sätt att hantera situationer som uppstår under matcherna.

Halva serien är spelad och ni har 14 poäng ner till femteplatsen som skulle innebära missat kval. Har ni någon plan för att hålla ångan uppe och dels behålla serieledningen men också för att komma i så bra form som möjligt till ett ev kval?

Ja vi har en förhoppningsvis bra plan att förhålla oss till för att fortsatt sitta i förarsätet i den här serien och dessutom komma in i ett kval med bra form och förutsättningar för att lyckas. Vi arbetar på med vissa pass som bara är fysiskt inriktade vilket vi kommer släppa på en del ju närmare vi kommer ett kval.

Nu är det dags för Lagan, som var en tuff nöt att knäcka i premiären. Vad förväntar du dig för match nu?

Precis som du säger så stretade dem emot bättre än vad vi hoppats i premiären. Till denna matchen så kommer den med all säkerhet inte vara annorlunda än de flesta andra i den här serien, det vill säga, vi för spelet och motståndarna kontrar. Lagan är dessutom skickliga i sitt vändningsspel så det gäller ha en bra vaksamhet i matchen.

Vad ser du för styrkor i Lagan som ni måste se upp med?

Precis som jag sa, deras kontringsspel sedan är deras främsta egenskap att de spelar för varandra hela tiden, en offervilja där laget sätts i första hand. Därtill har de en bra målvakt som stoppar oftast det som slinker genom. Sen har de några skickliga spelare som tex Isac Adolfsson som kan göra det där lilla extra.

Hur är statusen på de spelare som varit skadade?

Det kryper framåt med skadorna. Joel Berg har inte riktigt fått någon ordning på sin fot och vi kommer göra en extra undersökning nu i veckan för att fastställa skadans art. Dessutom saknas Mattias Kongstad också pga skada. Axel Körberg har varit sjuk i veckan så där är status osäkert för närvarande.

Matchen startar 16.00, söndag 6/1 och spelas i Sparbanken Wictory Center. Kan du inte vara på plats så sänds matchen i vanlig ordning på www.innebandyallsvenskan.tv