Ida bakom första hemmasegern

21 oktober 2017 20:39
Dam

I en tät och spännande match under lördagen mellan Warberg och Sirius såg nyförvärvet inför året, Ida Örnqvist, till att alla tre poängen stannade på Västkusten.

Matchen svängde i perioder och lagen turades om att ligga i ledning. Sirius ledde efter första med 2-1 men efter en stark andraperiod kunde Warberg gå ut inför slutakten med en 4-3 ledning. Värt att notera extra är Warbergs 4-3 mål där Therese Arneson bjöd på matchens delikatess, när hon frispelade Andrea Envall som rakade in bollen i tom kasse med en excellent framspelning.

I tredje perioden dröjde det bara 58 sekunder innan det var kvitterat och sedan fanns det lägen åt båda håll innan Örnqvist klev in i handlingen. Med cirka 3 minuter kvar får Warberg chansen i powerplay och där smäller Ida in sitt tredje mål för dagen.

Viktiga poäng för hemmalaget som får njuta ikväll och sedan fokusera mot Linköping nästa helg.

Extra plus till nämnda Örnqvist men även Therese Arneson, Hanna Svensson och Moa Bernvid gör bra insatser.