Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Trio lämnar Warberg!

18 maj 2019 09:59
Herr

Det står nu klart att tre spelare ur föregående säsongs trupp lämnar klubben och inte spelar i SSL med Warberg nästa säsong. Dessa tre är backen Andreas Jonsson, centern Joel Berg och forwarden Axel Körberg.

  • Tråkigt såklart, men detta är en del av idrotten, kommenterar lagets sportchef Kimmo Eskelinen.

En silly season innebär allt som oftast inte bara positiva nyheter som kontraktsförlängningar och nya spelare in. Ett antal spelare rör sig också i motsatt riktning. Från föregående säsongs trupp kommer tre spelare att lämna Warberg, alla med lite olika destinationer.

26-årige Andreas Jonsson värvades till Warberg 2017 från division 1 och Hovslätt, och kommer nu av privata skäl att flytta hem till Jönköping igen. Han blev häromdagen presenterad av SSL-konkurrenten Jönköping, så Andreas kommer tillbaka till Sparbanken Wictory Center som motståndare i höst. På sina två säsonger i Warberg blev det totalt 51 matcher och 19 poäng för den bollskicklige backen.

Joel Berg blev förra sommaren Warbergs nordligaste nyförvärv någonsin när han hämtades in från Luleå. Den kloke centern blev tidigt ett nav i sin formation, och på sina 22 matcher blev det lika många poäng, 9+13. Sju matcher missade han på grund av en fotskada. Längtan efter myggen i norr blev dock för stark, så nu tackar Joel för sig och flyttar hem till Luleå igen efter bara en säsong i Warbergs tröja.

Precis som Joel Berg så gjorde Axel Körberg sin första säsong i a-laget säsongen som gick. Den store vänsterforwarden fick mycket speltid och gjorde 8+2 på 27 matcher, varav hälften av dessa mål kom i kvalspelet. En utveckling som bara sett sin början, men motivationen för träning på elitnivå tröt under våren och Axel kommer istället att spela med klubbens division 1-lag till hösten.

Sportchef Kimmo Eskelinen säger så här om de tre spelare som lämnar:

Tyvärr är ju också detta en del av idrotten, att spelare kommer och går. Andreas, Joel och Axel har alla tre bidragit på olika sätt till lagets framgångar, och det är tre härliga killar som lämnar oss. Jag är glad att de fick vara med på den resan vi gjort, och vi önskar de alla tre ett stort lycka till i framtiden!

Från klubbens sida vill vi rikta ett stort tack för den här tiden Andreas, Joel och Axel!