Dahlqvist matchvinnare när Malmö besegrades!

16 december 2018 20:00

Herrarna knep en ny trepoängare efter vissa besvär borta mot svårspelade Malmö FBC. Matchen var länge jämn men avgjordes av Johan Dahlqvist i ett powerplay med lite drygt fem minuter kvar att spela.

Med exakt halva serien spelad kan vi konstatera att Warberg är fortsatt obesegrade med endast två tappade poäng av 33 möjliga! Poängmässigt en succe, såklart.

Dagens match mot Malmö var en av de tuffaste hittills, framför allt i det fysiska spelet på plan. Matchen präglades av många utvisningar åt båda håll, och ett Malmö som gjorde allt i sin makt för att störa ett mer spelförande Warberg. Hårt och tufft spel, ibland fult dessutom. Lagen följdes åt i målprotokollet hela matchen, och ställningen var oavgjord fram till fem minuter kvar trots att Warberg haft ledningen hela fyra gånger fram tills dess! På nåt sätt lyckades Malmö hela tiden kravla sig kvar i matchen, och framför allt fick man gott om energi med sig in i de båda periodpauserna efter sena kvitteringar (19.23 i första och 19.59 i andra).

Warberg fick röra om lite i laget efter två skador under matchens gång. Både Oskar Block och Mattias Kongstad fick kliva av. In från bänken kom Joel Birgersson och Johan Dahlqvist under matchens gång, och båda blev målskyttar. Den sistnämnde sköt matchvinnande 5-6 i ett powerplay med drygt fem minuter kvar, assisterad av Anton Birgersson. Faktiskt Johans första mål för säsongen! Spiken i kistan satte sedan Simon Svensson, då han sköt 5-7 med mindre än tre minuter kvar. Malmö försökte jaga ikapp, men Warberg spelade smart och rutinerat av tiden och den riktiga nerven uteblev.

Vi fick tag på Kent Göransson i bussen på vägen hem och han summerade matchen kort så här:

Först och främst är jag glad att vi kommer härifrån såpass helskinnade som vi gör, jag tycker Malmö spelade fult och vårdslöst hela matchen och det är ren tur att vi inte får fler skador än vi får. I första och andra tycker jag inte riktigt vi kommer åt Malmö som vi vill, medan vi i tredje växlar upp och spelar med ett större tålamod med bollen. Vinsten tycker jag är fullt rättvis sett till helheten.

Är det några spelare du vill framhäva idag?

Jag tycker Simon Svensson gör det väldigt bra. Anton Birgersson växer och tar stort ansvar när Kongstad fick kliva av och Robin Westergren gör en jättematch i försvaret.