Helsingborg för starka i genrepet

14 september 2017 10:31

Herrlaget spelade igår onsdag sin sista träningsmatch inför stundande seriepremiär. Motståndare var FC Helsingborg, i fjol slutspelslag i SSL. En uppgift som visade sig bli övermäktig för en skadeskjuten Warbergs-trupp, då det blev förlust med 5-0.

Vi tog några ord med tränare Göransson på väg hem från matchen. Kent, det blev förlust i genrepet, hur ser du på er insats? - Tycker vi startade matchen rätt okej och det är en relativt jämn första period. I andra perioden tar FCH tag i sitt spel vilket vi med några undantag inte kunde svara på så de kan glida ifrån till 2-0 i den delen av matchen. Vi gör små förändringar och skapar en del chanser i sista perioden men lyckas inte trycka dit bollarna, vilket grämer oss. Vi är aldrig nöjda när vi förlorar men idag mötte vi ett bra lag och hade inte den kraft som vi haft tidigare för att vända matcher.

Inga mål framåt heller, någon anledning till oro tycker du? - Nej verkligen inte, vi har tidigare visat att vi kan göra mål så det kan vi inte lägga enskilt fokus på så. Vi vet hur vi ska göra för att göra mål över tid men idag hade vi inte momentum för att kunna sätta bollarna plus att FCH hade en riktigt bra målvakt.

Detta var som sagt sista träningsmatchen innan premiären mot Malmö, vad känner du att ni behöver gnugga extra sista nio dagarna för att vara redo? - Vi ska lätta på träningen, idag var vi riktigt sega i benen och huvuden vilket till viss del gjorde att matchen inte höll speciellt högt tempo. Sedan jobbar vi på special teams för att få det att fungera till serien börjar.

Ni saknade Daniel Gunnarsson, Andreas Jonsson, Joakim Andersson och Mattias Kongstad mot Helsingborg, hur är status på dessa spelare? - Ja det är tuffa avbräck för oss med dessa fyra spelare borta. Jocke kör rehab nu och där är väl status 1 och en halv vecka cirka medan de övriga har problem med hals och förkylningar så de räknar jag med är tillbaka ganska så snabbt.

Så här startade Warberg: Mv: Tobias Jernsand (John Fransson) Backpar: Philip Subiabre-Robin Westergren, Johan Dahlqvist-Filip Kalentun 1:a kedjan: Oliwer Olsson- Anton Birgersson- Robin Blåberg 2:a kedjan: Alexander Andersson- Simon Bundgaard, Simon Svensson