14 Feb 1 match
Idag 1 match

Firma Birgersson-Kongstad sänkte Åby!

16 februari 2019 17:06

Bortamötet med Åby slutade efter många om och men med seger! Vinsten fastställdes i mitten av den sista perioden när Joel Birgersson lossade stora kanonen och sköt matchavgörande 8-7 i Warbergs favör.

Warberg var förvarande om Åbys hemmaspel, där laget stört alla lag i serien. Dagens match blev inget undantag utan var jämn hela vägen in till slutsignalen.

Inledningsvis spelade Warberg kontrollerat och noggrant, vilket ledde till ganska få möjligheter till kontringar för hemmalaget. Matchen präglades istället av mängder av utvisningar, redan i den första perioden hade sex utvisningar delats ut, lika fördelat lagen emellan. Warberg hanterade det bäst och gjorde två mål i sista minuten vilket gav en tvåmålsledning inför andra.

Efter Johan Dahlqvists 4-1 mål i början av den andra började man dock tumma på marginaler och koncentration vilket gav hemmalaget stora ytor att operera på, framför allt i spelvändningar. Åby lyckades göra hela tre mål på 44 (!) sekunder och det kändes där och då väldigt onödigt. Framför allt eftersom målen kom till av eget slarv och sämre koncentration.

I tredje följdes lagen åt målmässigt, och avgörandet kom efter tolv minuters spel när Joel Birgersson avlossade från vänsterkanten och prickade första krysset. För övrigt det första Warbergs-målet för dagen där firma Anton Birgersson-Mattias Kongstad inte var inblandade! Fram tills dess hade det varit uppvisning i kombinationsspel från båda dessa herrar, och duon skrapade tillsammans ihop inte mindre än tio poäng. Värst var Anton med 3+3.

Åby skapade en hel del chanser mot slutet, men John Fransson var duktig i närspelet och räddade tre poäng till västkusten.

Han får tillsammans med Anton Birgersson bäst betyg i bortalaget idag.