Söndag
28 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 2 matcher
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Söndag
04 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 2 matcher
Lördag
17 Mar 1 match
Lördag
22 Sep 2 matcher
Söndag
30 Sep 1 match
Tisdag
02 Okt 1 match
Fredag
05 Okt 1 match
Lördag
06 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 1 match
Lördag
20 Okt 1 match
Onsdag
24 Okt 1 match
Lördag
27 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match

''Måste växla upp och tro på oss själva'' inför helgens matcher med Löfborg

10 oktober 2017 22:23

Efter fem spelade omgångar har våra damer endast fått med sig tre poäng trots några starka insatser. Efter något som var på väg att bli en drömstart mot IKSU, några stillastående matcher och en vinst borta mot Dalen – har vi nu tagit oss en koll med tränare Patric Löfborg för att se hur läget står till inför helgens dubbelmöte.


Det blev en förlust och en blåsig helg på Gotland för er senast - vad går fel i spelet och vad tar ni med er från den matchen? Ja, det är skönt att resan till Gotland är över, men vi hade gärna tagit med oss tre poäng hem. Vi var för passiva i egen försvarszon i första perioden och bjuder Endre på några enkla mål. Mot ett så bra lag som Endre så har vi inte råd med det. Vi måste börja vinna fler dueller, spelare mot spelare, i försvaret och det har varit likadant i några matcher nu. Samtidigt lyckas vi inte riktigt utnyttja våra spelares styrkor på bästa sätt. Vi får ändå ta med oss en del ljusglimtar från matchen, till exempel vårt omställningsspel där vi skapar en hel del vassa lägen som vi tyvärr inte lyckas göra mål på. Men vi kommer jobba på med dessa detaljer i veckan.

Tre poäng på fem matcher, hur reflekterar ni över det? Orättvist? Ja, utifrån matchbilderna så tycker jag att vi skulle haft fler poäng. Jag ska inte säga att det är orättvist men vi har haft initiativet i matcherna och inte lyckats knyta ihop säcken målmässigt i hemmamatcherna vi har spelat.

Vad är det som gör att det inte riktigt går hela vägen för er? Det är ju naturligtvis flera faktorer som hänger ihop, men vi måste växla upp och tro på oss själva i avgörande lägen och få känslan av att vi ska vinna, istället för att vara ängsliga för att förlora och istället bli passiva.

Jönköping som nykomlingar och Rönnby som rutinerat SSL-lag står för mötena i helgen. Vart ligger fokus i vardera match? Jönköping har börjat starkt i serien och visar upp en riktig vilja till att vinna matcher, så där måste vi vara vakna från början på ett högt tempo och där vi ska utnyttja deras luckor i defensiven. Mot Rönnby ska vi ha både tålamod och vara aggressiva i vårt försvarsspel, vi skall vara mycket mer noggranna i spelet med boll och vara hungriga på att trycka dit bollarna när vi har lägen.

Har ni ändrat något taktiskt inför helgen? Ja, vi justerar vissa delar i spelet inför varje match utifrån motståndarnas spelsätt och vi har väl en del förändringar även inför helgen... men det får vi se då.

De hemligheterna sätter vi bakom lås och bom tillsvidare! Tack för tiden och lycka till i helgen! Tack!