Herrarna utklassade Malmö!

17 mars 2019 16:12

Herrlaget avslutade seriespelet på bästa möjliga sätt. Malmö som kom till Varberg med nytt allsvenskt kontrakt att spela om blev utspelade och matchen slutade hela 9-1 till Warberg. Nu väntar SSL-kval!

Warberg mot Malmö blev aldrig någon match. Redan i matchens tredje byte sköt Joel Birgersson mycket snyggt 1-0, och efter det var det aldrig spännande mer. Warberg förde som väntat spelet medans Malmö låg i försvar och satsade på spelvändningar. En ganska given taktik i det utsatta tabelläge man befann sig i, men idag var inte effektiviteten tillräckligt bra för att Malmö skulle kunna hota Warberg.

Första perioden slutade bara 1-0, men i andra ökade Warberg bolltempot och dessutom började avsluten att sitta på mål istället för utanför, och då rann också siffrorna iväg. Tio minuter in i perioden hade Warberg gjort tre vackra mål, alla på direktskott och efter rejäla upprullningar, och då kändes matchen mer eller mindre avgjord.

I tredje perioden stod Malmö emot bättre, även om det var fortsatt spel mot ett mål allt som oftast. Gästernas målvakt Christofer Sjöstrand var gästernas bästa spelare, och det säger endel om Warbergs dominans. Sjöstrand gjorde ett antal riktigt svettiga räddningar i sideld, men stod också hjälplös på flera av Warbergs mål.

Malmö försökte och gjorde sitt bästa för att ta sig tillbaka i matchen, men idag mötte man ett lag som var för bra. Förlusten mot Warberg samtidigt som Lagan bortaslog Craftstaden, innebär dessutom att Malmö i sista omgången halkade ner under nedflyttningsstrecket, och därmed får lämna Allsvenskan. Det var av förklarliga skäl ett Malmö som deppade rejält efter slutsignalen.

För Warbergs del väntar nu en veckas förberedelser innan första kvalmatchen spelas. Man börjar på hemmaplan, och valet föll på tabellfyran Onyx (separat artikel kommer). Ett lag man mötte så sent som i slutet av februari, och då besegrade med 9-4.

Första matchen spelas söndag 24/3 kl. 16.00, och biljetter till den matchen släpps imorgon måndag kl 18.00, här på hemsidan! Mer info om speldatum och tider kommer så snart spelschemat är spikat, håll utkik på hemsida och sociala medier.