Söndag
28 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 2 matcher
Söndag
18 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Söndag
04 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 2 matcher
Lördag
17 Mar 1 match
Lördag
22 Sep 2 matcher
Söndag
30 Sep 1 match
Tisdag
02 Okt 1 match
Fredag
05 Okt 1 match
Lördag
06 Okt 1 match
Lördag
13 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 1 match
Lördag
20 Okt 1 match
Onsdag
24 Okt 1 match
Lördag
27 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match

Inför match med Tobias Jernsand!

5 oktober 2017 11:30
Herr

Nya säsongen är igång och vi har startat bra med två raka vinster. Många nya spelare och ledare i laget, men en kille som varit med ett tag har fått kliva upp och kommer synas mer i år är vår målvakt Tobias Jernsand som nu tagit över som första målvakt efter att Per Svedin lagt hjälmen på hyllan efter förra säsongen.


En ny sits för dig denna säsong med att vara tränarnas förstaval som målvakt efter att varit lite i skuggan av Per Svedin ett par år. Känner du dig som första valet eller hur ser tränarna och du på det hela?

-Känner att jag har ett stort förtroende från både Kent och Bagarn, sen handlar det om att göra bra prestationer varje gång man får chansen. Men ett riktigt uttalande om första- och andramålvakt finns det inte riktigt.

Hur funkar samarbetet med din nya målvaktskollega John Fransson?

-Samarbetet funkar väldigt bra! Träffade John första gången när vi var 15 år och provtränade för RIG uppe i Umeå faktiskt. Så vi har följts åt under junior tiden och ska bli spännande att bilda målvaktsduo med honom.

Hur ser du på säsongen som nu är igång, är målet att gå direkt upp till SSL igen?

-Vi har vunnit våra två inledande matcher vilket är positivt. Spelet i sig har vi en bit kvar innan vi är i hamn tycker jag, men det blir bättre och bättre. Vi är ju trots allt 7 nya spelare. Målet är självklart att gå upp i SSL med en gång, allt annat vore konstigt.

Vad är ditt långsiktiga mål med ditt målvaktsspel?

-Målet med mitt spel är att vara en bidragande orsak till att Warberg IC tar sig tillbaka till toppen återigen. Man har ju följt laget sen barnsben och har fått uppleva allting ifrån läktaren och nu vill jag uppleva det ifrån ett annat perspektiv.

För andra unga målvakter i klubben, har du några speciella tips för att lyckas ta sig hela vägen upp till A-laget?

-Att tro på sig själv och alltid ge sitt allt. Låter klyschigt men när det väl kommer till kritan tycker jag det är de viktigaste.

Laget har fått en bra start med två raka vinster i säsongsstarten, hur viktigt är det för laget? Med tanke på att det är många nya spelare i laget.

-Det är såklart positivt. Vi måste lära oss att börja vinna matcher igen, senaste åren har vi förlorat alldeles för mycket och det är dags att vända på den trenden. Vi har som sagt börjat bra och nu med så många nya spelare kan vi sätta kulturen på nytt och det har ju börjat bra med 2 stabila segrar nu i början.

Nu på söndag möter vi Fagerhult på hemmaplan. Ett lag vi vann mot på försäsongen och som senast vann mot det tippade topplaget Visby i sudden death. Vad kan vi förvänta oss för matchbild där?

-Att vi för spelet och de ligger i skyttegravarna och försöker kontra sönder oss. Det är deras chans på söndag.

Hur tror du matchen slutar mot Fagerhult?

-Vi vinner med 8-4.

Tack för att du tog dig tid och lycka till på söndag!

-Tack själv.

Läget i laget:

Robin Blåberg missar även denna matchen. Några småskador under veckan, men förhoppningsvis är alla tillbaka och kan spela på söndag.