Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Herrarna gästar Åby

15 februari 2019 14:12
Herr

Tidigt imorgon lördag sätter sig herrarna på bussen för resa till Östergötland och match mot bottenlaget Åby. Kanske en tuffare uppgift än vad det låter som då Åby har spelat jämnt mot flertalet topplag på hemmaplan den här säsongen!


Nykomlingen Åby har kämpat för sin överlevnad i serien hela säsongen, och ligger fortfarande under det nedersta strecket i tabellen. Tio poäng har man samlat ihop på sexton spelade matcher, lika många som jumbon Lerum, men en titt på resultaten säger att man hållit jämna steg med alla lag. Nära skjuter dock ingen hare, och de många uddamålsförlusterna kan säkert ha naggat lagets självförtroende en aning i kanten. Idag har man sju poäng upp till Karlstad på säker mark, så räkna med ett hemmalag som säljer sig dyrt i jakten på livsviktiga poäng!

Det finns ett antal spelare av hög kvalitet i laget, och främst sticker poänggörarna Jimmy Bagge, Joakim Marcus och Jonathan Pegler ut. En trio Warberg behöver hålla ett extra öga på.

För Warbergs del fortsätter det att spöka med skador och sjukdomar i truppen. På bussen till Östergötland saknas definitivt Kim Clemedtson, Andreas Jonson och Jesper Larsson. Frågetecken finns också för Simon Svensson och Robin Blåberg. Glädjande är dock att Joel Berg är tillbaka i matchtruppen för första gången sedan slutet av november! Om han får speltid, och i så fall hur mycket, återstår att se.

Vi tog några frågor med en av lagets formstarkaste spelare senaste månaderna, Robin Westergren:

Robin, dina tankar inför Åby borta?

Spännande uppgift! Vi är tillbaka på vinnarspåret igen och ska göra allt vi kan för att vara kvar där. Samtidigt som Åby måste börja ta poäng för att hålla sig kvar i allsvenskan.

Vad minns du av hemmamatchen mot dem (seger 8-4)?

Inte så mycket egentligen. Kommer ihåg att dom överraskade med ett högt tempo i början och lyckades ta ledningen. Sedan jobbade vi oss in i matchen och tog över mer och mer.

Vilka nycklar ser du för att gå segrande imorgon?

Att vi är med från start och sätter fart på boll och fötter direkt. Vi kommer förmodligen ha mycket boll och då handlar det om att anfalla smart och inte bjuda på för mycket spelvändningar, där kan Åby straffa oss.

Det är sex matcher kvar av grundserien och en kvalplats är redan säkrad, hur gör ni för att hålla ångan uppe till kvalet?

Det är inga problem att hålla den uppe. Vi vill fortsätta på samma sätt vi gjort hittills och vinna alla matcher vi spelar. Vi går för att vinna serien och försöker hitta en så bra form som möjligt inför kvalet.

Du har fått mycket beröm för ditt spel senaste tiden, hur känns din egen form?

Den känns bra! Jag närmar mig mer och mer den form jag vill vara i under slutet på en säsong. Jag är inte riktigt där ännu men det går åt rätt håll.

Vi tackar Robin för det och önskar stort lycka till!

Matchen startar kl 14.00 i Åby Arena, och ni som inte kan vara på plats ser matchen på webben! www.innebandyallsvenskan.tv