Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför match mot Östra SK Jönköping!

19 januari 2018 14:18
Herr

Matcherna duggar tätt för herrlaget just nu och det är tredje matchen på åtta dagar som spelas på lördag 20/1. Då står Östra SK Jönköping för motståndet klockan 17.00 på bortaplan.


Östra SK parkerar för tillfället på 11:e plats i tabellen, men det blir ingen enkel match för det. De kommer från en vinst i senaste matchen med 8-6 mot Åstorp/Kvidinge på hemmaplan. I många av matcherna under årets säsong mot lagen på den nedre halvan har det varit jämnt långt in i matcherna och vi har kunnat gå ifrån målmässigt först i sista perioden. Östra SK har på hemmaplan tagit de flesta av sina poäng, så att det kommer bli en tuff match är något laget räknar med och det kommer att vara ett hårt jobb i 60 minuter för att få med sig alla tre poängen hem till Varberg.

Det är bara 7 matcher kvar i grundserien och det gäller att skapa sig bra förutsättningar inför ett eventuellt kvalspel. De närmaste omgångarna så möts de sex högst placerade lagen varandra, så alla poäng är viktiga för att kunna behålla positionen i tabellen.

Som de flesta av oss har koll på är att vår första formation med Mattias Kongstad och Anton Birgersson i spetsen har levererat mål och poäng hela säsongen. Men någon spelare som verkligen kommit igång de sista matcherna är Robin Blåberg som skjutit in 9 mål på de fyra senaste matcherna. Och det är härligt att vi fått igång målskyttet på fler spelare. Glädjande för oss är att vår lagkapten Robin Westergren är tillbaka i spel sedan ett par omgångar. Och nu senast var han en gigant i försvarsspelet och känns som att han är på väg tillbaka i lika god form som han var i precis innan han drabbades av en knäskada. Joakim Andersson har varit i spel han med i några matcher efter sin skada och kommer bara att bli bättre och bättre ju fler matcher han spelar.

Laget åker iväg med samma manskap som i senaste hemmamatchen mot Lindås i onsdags. Vem som får vakta målet är oklart i skrivande stund, men vi kan konstatera att vi har två stabila målvakter just nu. John har gjort fina insatser de senaste matcherna och vi vet att Tobias Jernsand har en hög kapacitet.

Läget i laget: Simon Svensson och Alexander Andersson saknas även denna match pga skador.