31 Mar 1 match

Välförtjänt vinst mot Dalen

18 februari 2019 11:42
DAM

Det var ett heltaggat lag som kom till spel efter den snöpliga förlusten i fredags när vi idag gästade IBK Dalen. Och med stundtals briljant spel så skulle det bli en nagelbitare in i det sista. Matchen slutade 5-4 efter periodsiffrorna 1-0, 2-1 och 2-3 med Warbergs siffror först.

Första perioden var ett ställningskrig med chanser som skapades åt båda håll. Med 14 sekunder kvar av perioden kunde rutinerade Therese Arnesson trycka in ledningsmålet. Det gav en boots för hela laget som skulle visa sig bli en viktig nyckel i dagens match. I början av den andra perioden kom kvitteringen efter dryga minuten. Efter två utvisningar, en för båda lagen så kom dagens läckerbit när Therese Arneson fullständigt briljant fintar utsida men går insida och kan ge laget ledningen med 2-1. I anfallet efter utökar så Johanna Johansson till 3-1 som också står sig perioden ut. Dalen reducerade snabbt i inledningen av den tredje perioden men sen kom det rycket som skulle visa sig bli avgörande, Andrea Envall och Therese Arneson utökade ledningen till 5-2. Dalen reducerade två gånger om och tankarna kom att måtte inte en boll trilla in i denna match också. Men idag hade laget bestämt sig, det var stängt och när slutsignalen gick var det en euforisk glädje i det för dagen vitklädda bortalaget.

Några korta notiser från matchen

• Therese Arneson visade ruggig klass med sin tre mål
  • Amanda Wetterström riktigt bra från sin backposition
  • Vinsten innebär att avancerade till 11:e plats med 14 poäng
  • Glädjen efter slutsignalen – FANTASTISK

Statistik från matchen: Målskyttar: Therese Arneson 3, Johanna Johansson 1. Andrea Envall 1 Utvisning: Amanda Ahola 2 min Skottstatistik: Dalen – Warberg 27-26 (6-7, 9-11, 12-8)