Nya året inleddes med storseger!

6 januari 2019 20:44

Warberg startade upp 2019 på bästa sätt! En rivstart på matchen med mål redan i andra bytet bäddade för en ganska behaglig historia till slut. 9-3 skrevs segersiffrorna till mot Lagan, efter periodsiffrorna 3-0, 4-0, 2-3.

Starten av matchen var Warbergs bästa på länge. Det förväntat stora bollinnehavet förvandlades ofta till bra målchanser och siffrorna 3-0 efter första perioden var i underkant. Målen kom till på både spelvändningar, etablerat anfallsspel och skott utifrån. Jesper Larsson fick chansen som forward och skapade stora bekymmer för Lagan med sin kanon. 2-0 målet kom till på ett numera patenterat ”Jesper-skott”, där han laddade för kung och fosterland från mittcirkeln och bollen borrades upp i nättaket.

Andra perioden rivstartade den också. Redan efter 48 sekunder hittade John Fransson fram till Robin Blåberg med ett långt utkast, och Blåberg visade stor kyla när han lättade upp bollen i krysset. Ett mycket vackert mål! Efter detta dröjde det till den 17:e minuten innan nästa mål kom, och då blev det ketchup-effekten. På mindre än två minuter sköt Warberg tre mål och om matchen inte var avgjord tidigare var den det definitivt nu.

7-0 var ställningen inför den tredje perioden och den avslutande akten blev därför mest en väntan på slutsignal. Oliver Olsson och Vidar Tiren sköt varsitt mål innan gästerna fick sätta punkt för matchen med tre raka mål.

Sammantaget en resolut och noggrann insats av Warberg. Speciellt de två första perioderna var bra, då det såg ut att skilja mer än de 21 poäng som skiljde lagen åt i tabellen. Det var spel mot ett mål, och Lagan fick lägga all sin kraft på att försvara i egen zon. Skottstatistiken 26-6 efter två perioder (33-10 totalt) säger en del om matchbilden.

Noterat från matchen:

• Warberg saknade Mattias Kongstad, Daniel Gunnarsson, Joel Berg och Axel Körberg.

• Philip Subiabre vikarierade som center mellan Robin Blåberg och Kim Clemedtson och gjorde en mycket bra insats!

• Publiken bjöds på mycket ögongodis idag! Flera vackra mål och Filip Kalentuns framspelning till Robin Blåbergs 3-0 mål var värt entrepengen bara den.