Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Intervju Alexander Andersson

22 september 2017 11:42
Herr

Med bara en dag kvar till allsvensk premiär är det dags att ta tempen på vårt sista nyförvärv utifrån. En spelare som gjort avtryck i Varberg förr, men då i polkagrisrandig tröja, och långt ifrån den publikfavorit han nu siktar på att bli…


Hej Alexander Andersson, och varmt välkommen till västkustens pärla, eller?

-Det var ett varmt välkomnande, tack. Gillar man surfing, sandstränder och vind så är det absolut en pärla, dock ingen surfare ännu...

Du har lång erfarenhet av SSL-spel i både Pixbo och Jönköping, vad vill du bidra med i detta unga Warberg?

-Stå upp på banan och för mina lagkamrater. Visa vägen i tuffa och tighta matcher. Bidra med idéer och rutin så de unga känner sig trygga i sitt spel.

Jag vet att du har imponerat med din fysik under försäsongen, har du alltid gillat att träna eller är du som ett rödvin som blir bättre med åren?

-Har väl tränat hela mitt liv men har med åren hittat balans och min nivå på allt så kroppen svarar bra på det just nu i alla fall. Men ser mig gärna som ett bra årgångsvin.

Hur känns det att dra på sig den blåa tröjan och spela för den publik du tidigare har haft emot dig?

-Med betoning på EMOT. Har väl aldrig varit uppskattad av motståndare eller deras fans. Bara hoppas dom har min rygg nu. Ska bli roligt att få spela i SWC och med den kultur som finns här. Målet är att bli en publikfavorit med hårt spel och lite volleymål.

Du blev vald till assisterande lagkapten bakom Robin Westergren, hur ser du på den rollen?

-Har alltid varit med som någon form av inre ledare i de lag som jag har spelat i. Faller sig naturligt för mig så jag kan få ut max av min och mina lagkamraters prestation.

Slutligen, den viktigaste frågan. Ditt skägg, kommer det tillbaka? -Det vet man aldrig, beror på hur kall vinter det blir.

Fakta Alexander Andersson Ålder: 29 Moderklubb: Fagerhult Habo IBK Klubbfattning: Left

Kent Göransson om Alexander Andersson: ”Alexander är en riktig ledartyp som alltid sätter laget i första hand. Både på träningar och matcher ger han sitt yttersta för att medspelarna skall lyckas. Att han tillhör kaptenstrojkan hos oss var ett givet val”