Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Seger och 1-0 i matcher!

24 mars 2019 21:38
Herr

Herrarna inledde playoff 1 med att besegra Onyx i ett kokande Sparbanken Wictory Center! 6-4 slutade matchen efter periodsiffrorna 2-0, 2-0, 2-4.


Efter en lång väntan på kvalspelet så var dagen äntligen här! Det kändes att det var mer än en trepoängsmatch när matchen tekades igång.

Warberg kändes fokuserat redan från start, och man fick också bästa möjliga öppning på matchen när Axel Körberg sköt 1-0 i sitt första, och Warbergs tredje byte. Framspelningen stod Joel Berg för.

Bara några minuter senare kom också 2-0 när Mattias Kongstad gjode sitt första av tre för dagen. Framspelare vid alla tre, radarpartnern Anton Birgersson!

Warberg kontrollerade perioden väl även om Onyx stack upp och skapade ett par farligheter, framför allt genom sylvassa Viktor Palm och Jesper Ekström.

Den andra perioden var hemmalagets klart bästa. Gång efter annan fick man Onyx att krympa ihop djupt på egen planhalva och bara försvara. Två mål blev utdelningen, men det kändes som ett par för lite med tanke på spelövertag och matchbild. Onyx mäktade bara med två skott på mål i mittenakten och man såg en aning uppgivna ut när man lämnade planen för periodpaus med 0-4 i baken.

Sista perioden inleddes med ett tidigt mål när Kongstad höll sig framme på Anton Birgerssons fina passning, och merparten av de 834 personerna i Sparbanken Wictory Center kände nog att det var spiken i kistan.

Men, det fanns ett par i hallen som ville annat. Det stora spelövertaget jämnades ut när Warberg inom loppet av tio minuter fick tre utvisningar emot sig, plus en mängd oerhört tveksamma avblåsningar. Frustrationen hos hemmapubliken var påtaglig eftersom det fanns gott om likvärdiga situationer åt andra hållet som bedömdes helt annorlunda, och Onyx fick gehör för sitt konsekventa protesterande mot domarna. Trots att Warberg faktiskt höll emot i alla tre boxplay, även i 3 mot 5 i knappa minuten, så tog det enormt på krafterna att slita så hårt i försvar och att inte få något med sig i frislag eller utvisningsväg. Onyx kröp närmre och närmre, och fick betalt för sitt mer desperata spel med mycket bollar mot mål.

När Jonathan Hallin reducerade till 6-4 återstod det knappt en och en halv minut, och det var första gången det faktiskt blev lite nerv i matchen. Man lyckades också hitta ett stolpskott kort därefter, men närmre än så kom man inte och Warberg höll ut och tog en fullt rättvis seger.

I ett kval spelar inte segersiffrorna någon som helst roll, och för Warbergs del får man ta med sig sina första 50 minuter, då det långa stunder var klasskillnad.

Det är 1-0 i matcher, och nästa drabbning på onsdag i Nyköping!

Poäng i Warberg:

Mattias Kongstad 3+0

Anton Birgersson 0+3

Joel Berg 1+1

Axel Körberg 1+0

Kim Clemedtson 1+0

Philip Subiabre 0+1

Så här rapporterar media:

"Klasskillnaden var total", krönika av Simon Carlsson i HN

Mattias Kongstad i Hallands Nyheter

Robin Westergren i Sveriges Radio Halland

Södermanlands Nyheter

Highlights