Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

”Kongo” räddade Warberg!

21 januari 2018 16:17
Herr

Warberg spelade under lördagen sin tredje match på sju dagar och gick till slut ur ”NHL-veckan” med sju poäng av nio möjliga. Det blev seger borta mot Östra med 9-5 efter att en till synes säker 6-0 ledning inför sista perioden snabbt förvandlades till en rysare utan dess like.


Nästjumbon Östra är ett inte på något sätt ofarligt lag på hemmaplan. Man har bland annat besegrat Warbergs båda toppkonkurrenter Visby och Lindås i sudden death, så att det finns kunskap i laget är utom tvivel. Warberg startade dock matchen väldigt kontrollerat och disciplinerat, och tillät inte Östras främsta hot offensivt att få den tid dem vill ha. Både Gustaf Ihrman och Emil Skog är kompetenta anfallsspelare om ytor ges. Samtidigt som defensiven var stark tog Warberg tillvara på de chanser som dök upp. Ett mål i powerplay och ytterligare tre efter fina anfallskombinationer gav en betryggande 4-0 ledning efter första perioden.

Andra perioden präglades av mycket utvisningar. Warberg var snabbare och rappare i tanken och hemmaspelare fick ta till ojustheter för att freda sitt mål. Warbergs powerplayspel var dock omständigt och okreativt, och endast en av tre hemmautvisningar mynnade ut i mål. Johan Dahlqvist sköt ett av få direktskott i denna spelform och då gav det resultat. Samme Dahlqvist stötte sedan in 6-0 med mindre än minuten kvar av perioden och det var ett uppgivet hemmalag som såg ut att ha gett upp matchen.

När tredje akten startade trodde nog de flesta att det skulle bli en promenad mot slutsignalen och tre säkra poäng hem till Halland. Men, innebandy är innebandy och efter Östras första reducering var det som att alla Warbergs-spelare blev paralyserade och helt hade glömt innebandyns ABC. Det var felbeslut efter felbeslut över hela banan och Östra var skoningslösa i sina anfall. På sex minuter gjorde man fem mål och med mer än halva perioden kvar att spela hade en kassaskåpssäker Warbergs-seger förvandlats till en helt öppen historia. Kanske till och med fördel för Östra. Just där och då klev dock dagens bästa Warbergare fram och räddade laget. Mattias Kongstad avslutade ett vackert väggspel med Anton Birgersson och sköt förlösande 7-5 mitt i Östras momentum. Av bara farten sköt samme man ytterligare två bollar i mål helt på egen hand och gjorde hattrick på sju minuter. Totalt i matchen 4+2 av Mattias Kongstad som drygade ut sin ledning i seriens poängliga.

Tre poäng är tre poäng. Men vi fick återigen konstaterat att en innebandymatch aldrig är över förrän slutsignalen ljuder! All heder till Östra som inte gav upp trots ett massivt underläge inför sista perioden.

Noterat från matchen:

  • Tobias Jernsand vaktade målet och gjorde en bra insats. Göransson och Smedberg har två duktiga målvakter som konkurrerar om speltid!

  • Andreas Jonson gjorde mål i sin gamla hemmahall, snyggt dessutom!

  • Mattias ”Kongo” Kongstad! För vilken gång i ordningen var han tungan på vågen? Oerhört viktig med sin speed och förmåga att avgöra matcher.

Poäng i Warberg: Mattias Kongstad 4+2 Johan Dahlqvist 2+0 Filip Kalentun 1+1 Robin Blåberg 1+1 Anton Birgersson 0+2 Andreas Jonson 1+0

Nästa match för herrarna är mot Onyx, och den spelas i Sparbanken Wictory Center söndag den 28 januari kl 16.00.