Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför match, Åstorp borta!

2 mars 2018 18:16
Herr

Imorgon lördag är det dags för herrarnas näst sista seriematch, när man beger sig söderut för match mot seriejumbon Åstorp/Kvidinge. Ett lag man besegrade hemma med 8-6, efter att ha tappat en klar 7-2 ledning och till slut kommit undan med hjärtat i halsgropen.


Nykomlingen Åstorp ligger alltså sist i tabellen med ett näst intill omöjligt uppdrag att greja nytt kontrakt. Man har sex poäng upp till Malmö ovanför strecket, och dessutom 28 måls sämre målskillnad, med endast två matcher kvar.

För Warbergs del innebär minst en poäng att kvalspelet är säkrat, då avståndet till femteplacerade Visby blir ointagligt för gotlänningarna. Men, det är jämnt i toppen och varje poäng kan göra skillnad på placeringar i tabellen.

Vi tog några korta frågor med huvudtränare Kent Göransson inför matchen:

Kent, näst sista omgången och Åstorp på bortaplan, dina tankar inför matchen?

-Åstorp borta är en lurig match skulle jag säga. De har spelat jämnt med många bra lag på hemmaplan och i vissa fall kanske varit värda fler poäng än de lyckats skrapa ihop.

Hur har veckan varit träningsmässigt?

-Vi har haft några väldigt bra träningar i denna vecka med hög fart och bra närkampsspel. Vi vill på varje pass försöka ställa frågor till varandra för att kunna utvecklas, och det tycker jag vi har gjort denna veckan.

Läget i laget, har du något nytt att berätta om de spelare som saknats med skador?

-Ja, lite nytt är det i och med att Alexander Andersson är tillbaka i spel och har sett bra ut i veckan. Däremot har vi haft problem med sjukdomar och därför kommer varken Jesper Larsson eller Andreas Jonson till spel. Sedan tidigare saknas ju också Joakim Andersson och Martin Emanuelsson på grund av skador.

Avslutningsvis, vad krävs av er för att ta poäng och säkra kvalplatsen redan imorgon?

-Vi har pratat om några nycklar i spelet där vi hela tiden vill styra tempot i matchen. Lyckas vi med det kan det bli en trevlig eftermiddag.

Vi önskar Kent och laget ett stort lycka till, och för er som vill bege er till Skåne och se matchen så startar den 13.00 i Åstorps Sporthall!