Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Intervju inför matcherna mot Göteborg och Malmö

7 september 2018 11:35
DAM

Damlaget spelar nu till helgen två träningsmatcher. Först åker laget norrut på lördag för att möta IBK Göteborg och sedan är det hemmamatch på söndag då Malmö kommer på besök. Vi ställde några frågor till huvudtränaren Mikael Nilsson kring lagbygget, skadesituationen samt utvecklingen av spelet.


Nya träningsmatcher till helgen. Hur långt tycker du att ni har kommit i ert lagbygge? -Vi är på rätt väg men tyvärr har skador och sjukdomar gjort att vi kanske inte riktigt är där jag önskar att vi hade varit. Men alla tjejerna är nere och krigar på, oavsett om det gäller rehab eller om man är på planen, så vi tar hela tiden steg i rätt riktning.

Hur mycket prioriterar ni att jobba med gruppen i förhållande till utvecklingen av spelet? -Det gäller att försöka hitta en balans där såklart och vi försöker hela tiden ha med bägge delarna. Vi försöker vara lyhörda för hur känslan är i gruppen och samtidigt som vi har många delar kvar i spelet att utveckla. Men jag tror att har du inte en grupp som funkar ihop och drar åt samma håll så spelar detaljer i spelet mindre roll.

Ni har haft en del skavanker i truppen. Hur är skadesituationen i laget för tillfället? -Skadesituationen har som sagt varit ett problem för oss. Läget just nu är att Jonna är tillbaka i träning och kommer få spela en match i helgen. Camilla har också kunnat träna bra i veckan och kommer också spela en match. Jojjo tränar men kan inte gå fullt. Julias fot har känts bättre sista dagarna så henne räknar vi med att se i träning nästa vecka. Amanda J har gjort en MR på foten och beräknas få svar i dagarna men spelar inget i helgen. Larsson kör på med rehab för sitt opererade knä men det är väl lite oklart när hon är tillbaka. Ebba fick svar på sin MR idag och tyvärr var det korsbandet så henne räknar vi inte med i spel den här säsongen.

Vilka delar känner du att ni behöver utveckla i spelet för att kunna ta nästa steg? -Eftersom vi är många nya så är det ju först och främst att hitta tryggheten i det försvarsspel vi stundtals hade förra säsongen samtidigt som vi vill kunna jobba med fler växlar där. Men ska vi ta nästa steg så är det framför allt spelet med boll vi vill utveckla och kunna ha kvalitén att vara mer spelförande i vissa matcher.

Lycka till i helgen! -Tack så mycket!

Matchen på söndag spelas i Sparbanken Wictory Center klockan 13:00