Första förlusten ett faktum

26 januari 2019 20:27

Herrarna åkte på säsongens första förlust när man gästade tabelltvåan Strängnäs. Ett psykologiskt viktigt mål i slutet av andra blev avgörande för hemmalaget.

18 februari 2018. Det var datumet då Warberg senast förlorade en match i seriespel. Fram till idag. Den nästan ett år långa sviten bröts av tabelltvåan Strängnäs, som därmed minskade glappet lagen emellan till sju poäng.

Warberg inledde matchen ganska svagt, och första 30 minuterna tillhörde ett hemmalag som spelade rakt, enkelt och vann fler närkamper. Man fick också målmässig utdelning och ledde med 4-1 tidigt i andra perioden.

Drygt halvvägs in i densamma fick Warberg mer att säga till om, och två reduceringsmål av Filip Kalentun och Anton Birgersson fick pendeln att svänga över. Strängnäs stack dock upp och gjorde 5-3 en dryg minut innan periodvilan, ett tungt pyskologiskt mål att ta med sig in i paus för Warberg.

I sista perioden var det nästan konstant press mot ett mål, nämligen Strängnäs. Men trots övertaget uteblev målen, och effektiviteten blev Warbergs fall denna dag.

Hemmalagets veteran Pierre Hellström sköt mot slutet två mål i öppen kasse och spikade hemmalagets seger till 7-3.

Kent Göransson säger så här om matchen:

Vi gör en ganska medioker första halva av matchen där vi förlorar alldeles för mycket dueller. Strängnäs gör det enkelt och spelar mycket långt ner mot våra hörn och jobbar därifrån, och då gäller det att vinna de dueller som uppstår.

Andra halvan tycker jag vi är bättre, men tyvärr vill inte bollen in. Vi är inte tillräckligt bra i avslutslägena vi skapar idag helt enkelt.

Första förlusten för säsongen, hur reagerade grabbarna?

Det var irriterat och många som visade känslor vilket är bra, vi ogillar att förlora.

Warbergs mål gjordes idag av Robin Blåberg, Filip Kalentun och Anton Birgersson.

Nästa match spelas om drygt två veckor, söndag den 10 februari då Craftstaden Oskarshamn kommer på besök till Varberg.