Vinst mot Jönköping

19 augusti 2019 11:03
DAM

Efter förra veckans vinst mot Lund var det ett tuffare motstånd som väntade då förra säsongens slutspelslag Jönköping tog emot i Skillingaryd. Det var med spänd förväntan tränarduon såg fram mot matchen då det fanns en del förbättringar att göra inför matchen.

Efter periodsiffrorna 2-0, 3-3 och 3-2 så skrevs vinsten till 8-5. Målskyttar för Warberg var Sandra Hawerman 3, Jenny Dahl 2, Johanna Johansson, Amanda Johansson och Amanda Wetterström 1 mål var.

Efter matchen ställde vi några frågor till tränaren Pelle Körberg!

Ja Pelle, vinst igen. Denna gång mot en stark seriekonkurrent i form av Jönköping. Reflektioner? Idag är jag en väldig nöjd coach. I förra veckans match mot Lund visade vi disciplin i vårt försvarsspel. Nu adderade vi energi, intensitet och rejält och hårt arbete. Då får vi det här resultatet.

Du pratar mycket om att ni är i en utvecklingsfas, beskriv vad du menar med det? Allt sitter inte nu, utan jag och Frank vill se att tjejerna hela tiden strävar efter att sätta vår standard. Det är att kunna vara utanför vår trygghetszon och spela i vår utvecklingsnivå just nu. Vi är en bit på väg men vill mer.

Hur kunde ni applicera detta i matchen mot Jönköping? Första perioden var riktigt bra där vi vann dueller till höger och vänster. Det satte prägel på resten av matchen och trots att Jönköping gjorde mål i den andra perioden så arbetade vi på metodiskt. Mycket glädjande att se.

Julia Falk debuterade i målet. Tankar kring hennes insats? En målvakt blir bra tillsammans med ett bra försvarsspel. Det krävs ett samarbete hela tiden och det tyckte jag att både Julia och försvaret levde upp till. Så glad att se henne tillbaka i spel efter skadan.

Nästa match spelas redan på fredag då tjeckiska Ostrava kommer på besök till Varberg. Matchen startar klockan 19:30