31 Mar 1 match

Warberg klara för SSL-kval!

3 mars 2018 16:46
Herr

Warbergs herrar säkrade under lördagen en plats i SSL-kvalet genom att besegra Åstorp/Kvidinge på bortaplan med 8-4! Målmässigt var det jämnt i två perioder, men tidigt i tredje avgjordes matchen när Philip Subiabre och Simon Bundgaard sköt laget till en tremålsledning som Åstorp inte orkade hämta sig ifrån.

Spelmässigt var det ingen toppinsats från Warbergs håll. Taktiken på förhand var att spela ett högt försvarsspel och sätta hård press på Åstorps backar, direkt från start. Ett spel som dock inte gav det resultat man ville, utan snarare gav hemmalaget en hel del målchanser. Trots mediokert spel bjöd Warberg på tre otroligt vackra mål i första perioden. Mattias Kongstad förvaltade en diagonalpass alldeles ypperligt när han lättade in en boll i bortre, Robin Blåberg sköt ett dragskott så hårt att ingen förstod att det var mål, och Oliwer Olsson avslutade en upprullning i öppen kasse. 2-3 slutade perioden.

Andra perioden präglades av en hel del slarv och ett hemmalag som kände att man hade chansen mot serieledarna. Varsitt mål och varsin utvisning, dock utan mål i powerplay.

I tredje drog Warberg hem styrkorna en aning och kontrollerade matchen på ett helt annat sätt. Spelvändningarna blev färre och bollinnehavet större. Philip Subiabre sköt 3-5 och mindre än två minuter senare satte Simon Bundgaard spiken i kistan när han smög över på ”fel” kant och sköt ett fint skott lågt i bortre. Trots en reducering från Åstorp kändes aldrig segern hotad, och Warberg kunde genom ett mål i powerplay (Filip Kalentun) och ett mål av Joel Birgersson ganska ohotat spela av matchen. Tre poäng och säkrad plats i kvalet till SSL, såklart det viktigaste med dagen! Nu väntar en sista hemmamatch i seriespelet, detta mot Visby söndag den 11 mars.

Resultat, periodsiffror inom parentes: 4-8 (2-3, 1-1, 1-4) Skottstatistik: 26-35 (9-15, 10-10, 7-10)

Warbergs lag idag: MV: Tobias Jernsand Backpar: Filip Kalentun-Johan Dahlqvist, Robin Westergren-Philip Subiabre Kedjor: Mattias Kongstad-Daniel Gunnarsson-Anton Birgersson, Robin Blåberg-Alexander Andersson-Joel Birgersson, Simon Svensson-Oliwer Olsson-Simon Bundgaard.

Poäng Warberg: Robin Blåberg 1+1, Mattias Kongstad 1+1, Filip Kalentun 1+1, Simon Svensson 1+1, Simon Bundgaard 1+0, Joel Birgersson 1+0, Philip Subiabre 1+0, Oliwer Olsson 1+0, Robin Westergren 0+1, Anton Birgersson 0+1