Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match

Stabil bortavinst i Örebro

10 mars 2019 19:37

Det blev en stabil bortavinst då herrarna spelade borta mot Lillån under söndagseftermiddagen. Segersiffrorna stannade vid 8 – 4 efter periodsiffrorna 2-2, 2-1 och 4-1. Mötet med Lillån var en match som kändes hyfsat oviss på förhand då matchen i Varberg tidigare under säsongen var en jämn tillställning.


Första perioden
Det såg ut att vara ett fokuserat bortalag som klev in till match och tidigt i matchen kunde man ta ledningen i matchen genom en snabb spelvändning då Anton Birgersson hittade en lucka hos målvakten. Samma spelare utökade sedan till 2-0 återigen genom ett omställningsspel. Så långt hade Lillån svårt att komma till några lägen. Men ett misstag senare och ett frislag på det så hade tillställningen jämnats ut.

-Vi börjar väldigt stabilt i matchen och våra spelvändningar firade framgång fram till vi gör 2-0, Därefter tappar vi lite av vår ödmjukhet och Lillån tilläts ta sig in i matchen, säger tränaren Kent Göransson.

Andra perioden
Andra perioden var spelmässigt den kanske jämnaste av de tre, men det är ändå tydligt att bortalaget har de klart vassaste målchanserna, där målvakten i hemmalaget gör några svettiga räddningar. Målen i den andra perioden kom till första genom ett powerplay där Vidar Tirén tilläts placera in bollen nere i målvaktens vänstra sida. Lillån kvitterade till 3-3 i mitten av perioden då Tobias Jernsand lämnade en retur och Lillånspelaren var först på densamma. Simon Svensson gav sedan sitt lag ytterligare en ledning då han snodde en boll av motståndaren.

-Inte samma klass som första tio av första perioden men helt okej, där finns några situationer där vi lämnar över taktpinnen till Lillån men de kommer vi titta på för att undvika dem, sa Kent.

Tredje perioden
Här visar vi bra klass egentligen perioden igenom och vissa byten sitter man bara och väntar på målet. Ett par mål är fina upprullningar och tålmodigt anfallsspel som bär frukt och på slutet så har inte Lillån någon kraft att komma tillbaka med och Axel Körberg kan stänga igen matchen med sitt andra mål för dagen då han hittar den öppna kassen.

-Inför sista perioden pratade vi hur vi vill hantera deras försvar genom ett tålmodigt anfallsspel och jag tycker vi sårade dem rejält där. Det är kul att spelarna är nyfikna på delar som Bagarn och jag försöker förmedla dem. Den här veckan har vi utvecklat många delar att ta med sig i kvalet.

Noterat -Robin Westergren var en gigant i försvaret och dominerade tillställningen på ”hemmaplan”
-Andreas Jonssons projektil i bortre krysset var en sevärdhet bara den. Pang
-Omgångens resultat innebär att topp 4 lagen är klara, dock kan Visby ta sig förbi Strängnäs i sista omgången om resultaten går deras väg. Onyx är också klara trots förlusten idag.

Poängskörden fördelades enligt följande:
Anton Birgersson 2+1, Mattias Kongstad 0+3, Axel Körberg 2+0, Simon Svensson 1+1, Joel Berg 0+2, Vidar Tirén 1+0, Andreas Jonsson 1+0, Daniel Gunnarsson 1+0, Robin Blåberg 0+1