Lördag
27 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
24 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Söndag
10 Feb 2 matcher
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher

Vinst mot Östra SK Jönköping med 10-5!

14 oktober 2017 16:59
Herr

Efter senaste förlusten står vi återigen som vinnare efter en seger med 10-5 mot Östra SK Jönköping!


1:a Perioden Warberg får en drömöppning på matchen och gör 1-0 redan efter 43 sekunder, efter en magisk fotpass av Joakim Andersson som volleysparkar fram den till en friställd Simon Svensson som inte gör några misstag utan sätter dit den i öppen kasse! Annars kantas spelet av slarviga uppspel från båda lagen och vid två tillfällen med dåligt uppspel av Warberg så gör Östra 2 mål och de utnyttjar även sin chans i powerplay som de får. Alla målen för Östra kommer från en och samma spelare, Emil Skog som är klinisk i sina avslut hittills! Warberg har problem i spelet med boll och tempot i första perioden är lågt. Warberg spelar också ett lägre försvarsspel än vad vi sett i de inledande matcherna i år och får bara till 5 avslut på mål.

2:a Perioden Warberg går högre upp i sitt försvarsspel och får lite bättre fart på tempot i inledningen av perioden. Och efter ett långt anfall så kvitterar Warberg till 3-3 genom Johan Dahlqvist på ett direktskott efter en fin diagonalpass av Filip Kalentun. Warberg behåller momentum i inledningen och efter en återerövning i anfallszon av Filip Kalentun hittar han en fri Mattias Kongstad framför mål som gör 4-3. Nu känns Warberg mer på gång och sätter Östras backar mer under press som får problem i deras uppspelsfas. Och redan efter 9 minuter in i denna period har Warberg vänt underläge 2-3 till ledning 5-3. Femte målet görs av Joel Birgersson som med det gör sitt första mål i A-truppen och Allsvenskan. Warberg driver upp tempot i denna period och Östra får det jobbigare i sin uppspelsfas. 4-0 vinner Warberg denna period med.

3:e Perioden: Jämn inledning på tredje perioden och lagen byter målchanser med varandra. Östra skapar de bästa chanserna men John i målet gör ett par fina räddningar. Men efter ca 6 minuter kommer reduceringen efter ett fint avslut utifrån som sitter i bortre kryss. Ett mål från Östras sida hängde verkligen i luften och till slut fick de utdelning. Efter 8 minuter får Warberg en kontring och då passar Simon Svensson på att mycket turligt sätta dit bollen i nätet med hjälp av både stolpen och målvaktens fot. Inte helt rättvist med tanke på hur inledningen sett ut i denna period. Östra fortsätter att trycka på och en reducering kommer efter 13 minuter. Men bara 23 sekunder senare vinner Mattias Kongstad bollen på mittplan och sprintar förbi sin back och hänger dit 8-5. Med fyra minuter kvar av perioden plockar Östra ut målvakten för att göra ett sista desperat försök att komma ikapp, men Simon Bundgaard sätter dit 9-5 i öppet mål.

Matchen totalt sett: En match som speglades av många enkla misstag. När Warberg drev upp tempot i andra perioden och fick lite fart på matchen så kändes det som att Warberg var starkare. Men Östra var farliga i sina spelvändningar och i inledningen av tredje perioden hade de ett spelmässigt övertag och skapade många chanser men John i målet stod för ett par fina räddningar och tillät inte Östra komma jättenära målmässigt. Och tillslut en rättvis seger till Warberg, där Mattias Kongstad återigen gjorde hattrick!

Resultat, periodsiffror inom parentes: 10-5 (2-3, 4-0, 4-2) Skottstatistik: 29-22 (5-7, 12-6, 12-9) Publiksiffra: 625

Poäng: Mattias Kongstad 3+1, Joel Birgersson 2+0, Simon Svensson 2+0, Robin Blåberg 1+1, Johan Dahlqvist 1+0, Simon Bundgaard 1+0 Joakim Andersson 0+1, Andreas Jonsson 0+1, Filip Kalentun 0+2, Oliwer Olsson 0+1, Philip Subiabre 0+1

Utvisningar: Oliwer Olsson U2

Värt att notera:

  • John Fransson gör en stabil debut i målet idag.
  • Joel Birgerssons första mål Allsvenskan som totalt gjorde 2 mål idag!
  • Fortsatt många olika målskyttar i Warberg.
  • Mattias Kongstad gör återigen hattrick.

Så här startade Warberg: Mv: John Fransson 1:a D.Gunnarsson, A.Jonsson, J.Andersson, S.Svensson, R.Blåberg 2:a F.Kalentun, J.Dahlqvist, A.Andersson, M.Kongstad, A.Birgersson 3:e J.Larsson, P.Subiabre, O.Olsson, S.Bundgaard, J.Birgersson