GOT

Förlust för damerna

3 oktober 2018 14:09
DAM

Det blev en knapp förlust för damerna då man gästade IBK Göteborg under tisdagskvällen. Den TV-sända matchen slutade 6-5 till hemmalaget efter periodsiffrorna 3-1, 1-3 och 2-1.

Warberg hamnade i ett läge i första perioden som man absolut inte ville hamna i då hemmalaget var ofina att springa upp i en 3-0 ledning. Warberg kunde reducera sent i perioden genom Andrea Envall som skulle visa sig vara det vassaste anfallsvapnet i Warberg för kvällen med sina tre mål. Tidigt i den andra perioden var man ikapp målmässigt för att snabbt därefter se ett hemmalag som återigen tog ledningen. Sandra Hawerman, som tidigare representerat hemmalaget, kunde kvittera till 4-4. Sandra skulle också ge Warberg ledningen i början av den tredje perioden, vilket också var enda gången Warberg var i ledning i matchen. Två mål av hemmalaget skulle sedan vända på steken ännu en gång och därmed skrevs slutsiffrorna till 6-5. Warberg hade många fina lägen att kvittera i den sista perioden men det ville sig inte.

Så här säger assisterande tränare Jonathan Håkansson om matchen: Första perioden börjar ju på sämsta tänkbara sätt för oss. Under första perioden är vi bekväma, tar oss inte in på de obekväma ytorna och det resulterar i att de får spelvända och straffar oss. Vi får ett psykologiskt viktigt mål tidigt i andra perioden där vi får med oss bra energi. Vi spelar upp oss och skapar flera chanser. Tredjeperioden svänger lite, men även där tycker jag att vi är det bättre laget. Sett till hela matchen så tycker jag vi skapar tillräckligt mycket för att vinna matchen.

Nu på lördag är det dags igen för hemmamatch då Täby kommer på besök.