Förlust mot KAIS Mora

7 januari 2019 16:00
DAM

Det var en tuff uppgift som stod på schemat då damerna gästade serietrean KAIS Mora under söndagen. Hemmalaget vann matchen med 7-4 efter periodsiffrorna 2-1, 4-2 och 1-1 sett med hemmalagets siffror först. Warbergs mål gjordes av Jenny Dahl, Sofie Karlsson, Johanna Johansson och Sandra Hawerman.

Det var ändå bortalaget som i boxplay kunde ta ledningen genom Jenny Dahl när Amanda Wetterström satt utvisad. Målet kom efter knappa nio minuter och gav laget just den inledningen man kunde hoppas på. Säg den glädje som varar för evigt, i samma power play var hemmalaget ofina nog att kvittera tillställningen genom Johanna Hultgren assisterad av Moras spelgeni Anna Wijk. Samma duo gav också Mora ledningen när drygt tre minuter återstod av den första perioden. I den andra perioden skulle det visa sig att Mora mer eller mindre avgjorde den här tillställningen genom att springa ifrån till 6-3. Visserligen blev det en siffermässigt jämn tillställning i den tredje perioden men känslan var ändå att hemmalaget kontrollerade händelserna in i mål. En stor eloge ska ges till våra tjejer då de hela tiden visade en glöd och kämparinsats som kommer ge många poäng framöver. Trots förlusten förändrades inte tabelläget då både Örnsköldsvik och Sirius förlorade sina matcher i omgången.

Nästa match för damerna spelas måndagen den 14 januari i Sparbanken Wictory Center klockan 19:15. Detta är också en TV-match då Göteborg kommer på besök och då ska vi se att tjejerna ett mäktigt stöd från läktaren. Så boka redan nu in i kalendern.