Herrlaget inledde med seger!

7 april 2019 21:32

Playoff 2 startade på bästa möjliga sätt! Det blev seger med 8-5 hemma mot Hagunda inför ett fullsatt Sparbanken Wictory Center. Retur borta på onsdag!

Visst syntes det inledningsvis på matchen att det var något annat än "bara en match". En dos av nervositet hade smugit sig in och det märktes på lite stela handleder här och var. Första perioden var spelmässigt jämn, men efter Hagundas tidiga ledningsmål, redan efter två minuter, så tog Warberg över i målprotokollet. Både kvitteringen och ledningsmålet kom från firma Birgersson-Kongstad, där man spelade fram varandra varsin gång. Strax innan paus kom ett psykologiskt tungt mål för Warberg, när lillebror Birgersson, Joel, tog tillvara på en felpassning och behärskat placerade 3-1 till hemmalaget. Något orättvist kanske, men väl så skönt.

Andra perioden fick en rivstart, för redan i första bytet ökade Mattias Kongstad på till 4-1 när han återigen framspelad av Anton Birgersson sköt direkt och utom räckhåll för gästernas duktige målvakt Tomas Åhrberg. 5-1 och 6-1 kom från Oliwer Olsson och Joel Birgersson, där den senare blev inbytt i powerplay och direkt tog chansen.

Efter det målet tog Hagunda time out, och där hände någonting. Warberg tappade lite skärpa, och redan i första bytet efter time outen så slarvarde man ganska kraftigt bakom eget mål och gav bort reduceringen. Gästerna fick lite vittring och ny energi, och istället för att spela klokt började Warberg tumma på lite marginaler och då bjöds det ytor för duktiga bortaspelare. Femmålsledningen försvann i ett nafs och med mer än tre minuter kvar av perioden hade ledningen krympt till 6-4. Mot slutet fick Warberg ett powerplay, och med endast sex sekunder kvar av perioden kom ett väldigt viktigt hemmamål när Robin Blåberg från avstånd pangade in 7-4 och lite andrum inför sista.

Hela den sista akten blev ett långt ställningskrig med målchanser utspridda här och var. Viktigt för Warbergs del var att man höll tätt i ett boxplay tidigt i perioden. Inte förrän Hagunda hade tagit ut sin målvakt med drygt fyra minuter kvar kom periodens första mål, och det var Filip Kalentun som kyligt drog en spelare på mittplan och sedan rullade in spiken i kistan. Så klart stort jubel i en helt fullsatt Sparbanken Wictory Center, anförda av Supras Warberg! Kul comeback för Filip Kalentun som gjorde sin första match på en månad. Gästernas Markus Åkerfeldt putsade sedan siffrorna på slutet, men det blev matchens sista mål och förkunande slutresultatet 8-5.

Skönt för Warberg att inleda matchserien med en seger, nu väntar match två på bortaplan i IFU Arena på onsdag!