Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Herrarna tar emot FC Helsingborg

7 september 2018 14:06
Herr

Imorgon lördag är det första gången herrlaget visar upp sig på hemmaplan säsongen 18/19. Gästar gör SSL-laget FC Helsingborg, en mångårig antagonist och dessutom huvudtränare Kent Göranssons senaste klubblag, före Warberg.


Med exakt två veckor kvar till seriepremiär (borta mot Lagan) börjar det nu bli dags att sätta detaljer i spelet. Fyra träningsmatcher är avklarade med varierade prestationer, och assisterande tränare Stefan Smedberg berättar att man letar efter lite stabilitet i spelet:

-Precis som du nämner så har spelet varit kvalitetsmässigt väldigt ojämnt. Första halvan av matchen mot Växjö var riktigt bra. Vi gör en bra sista period mot Salem i Sibylla cup där vi fullständigt kör över dom. Även sista halvan av matchen mot Onyx spelar vi på ett sätt som vi vill göra. Tyvärr så har vi för djupa dalar där vi sänker oss och spelar Allsvenskt spel och då förlorar vi mot Allsvenskt motstånd. Min och Kents ambition är att träna och spela som ett SSL lag, vi vet att det krävs för att nå framgång i serien och i ett eventuellt kval.

Truppen är större den här säsongen, konkurrensen högre. Börjar ni få klart för er hur ni vill formera laget eller finns det fortfarande frågetecken?

-Vi har en ganska klar bild hur formationerna kommer se ut. Sedan kan det hända mycket dom sista 3 träningsmatcherna. Nu möter vi SSL lag och det ska bli intressant att se hur spelarna agerar mot ett sådant motstånd. I dagsläget är vi 19 spelare i truppen där alla har kvaliteter för att spela en premiärmatch, så jag och Kent har angenäma problem att diskutera framöver.

Matchen mot Helsingborg då, vad skall publiken förvänta sig?

-Ska bli en intressant match. Vi vill alltid vara ett spelförande lag, i vanliga fall brukar det vara det högst rankade laget som vill föra spelet. I SSL brukar FCH spela lite lägre och låta motståndaren ha mycket boll. För att sedan få spelvända mycket, just därför blir matchbilden intressant imorgon.

Avslutningsvis Stefan, hur är läget i laget? Några skador eller annat som stör?

-Några frågetecken har vi. Vi får se efter träningen i eftermiddag hur laget kommer se ut. Det enda vi kan säga att vi kommer ställa upp med bästa laget.

Lycka till!

-Tack!

Matchen mot FC Helsingborg spelas i Sparbanken Wictory Center, lördag den 8 september med matchstart 15.00. Varmt välkomna!