Vinst med 8-4 mot Åby!

4 november 2018 17:53

Sjätte raka segern kom mot Åby med 8-4! Matchen var spelmässigt inte Warbergs bästa för året, men det var än dock tre poäng som spelades in. Mattias Kongstad var den mest framstående spelaren i Warberg idag med 3 mål och 2 assist.

Inledning på matchen är slarvig från Warbergs sida där bollar tappas och passningar missas. Redan efter 25 sekunder så gör Åby 0-1 efter bolltapp framför John i målet. Det är bra tempo i inledning och Åbys första formation går upp högt och spelar man-man spel där Warberg har problem att komma loss ifrån. Lagen byter chanser hela perioden och målvakterna i båda lagen står för ett par vassa räddningar. Känslan är ändå att Åby är lite mer på tårna och vinner lite fler dueller i första perioden och att Warberg har 2-2 med sig in i periodpausen ska vi vara glada för. Andra perioden fortsätter med ett hafsigt spel, högt tempo och mycket närkamper. Warberg vinner andra perioden med 3-1 men de har ändå svårt att få grepp på matchen och spelet hackar en del. Den stora behållningen är när Mattias Kongstad skojar bort Åbys försvarspelare ute på kanten och bryter in mot mål och sätter upp bollen i första krysset! Kan det vara det snyggaste målet i Sparbanken Wictory Center denna säsongen hittills? Ni som inte har sett målet bör kolla in highlights när de kommer ut. Sista perioden kändes det som att Åby inte riktigt hade orken för att få till en vändning. Dock tog det sin tid innan Warberg kunde gå ifrån målmässigt och avgöra matchen. Totalt sett var det en tuff match för Warberg där vi inte kom upp i någon bra nivå med spelet där det slarvades en hel del och var en hel del övrigt att önska från hemmaspelarna. Mattias Kongstad hade dock en fin eftermiddag och var den spelaren i Warberg som verkligen höjde sig över de andra i laget.

Resultat, periodsiffror inom parentes: 8-4 (2-2, 3-1, 3-1) Skottstatistik: 28-18 (7-7, 12-2, 9-9) Utvisningar Warberg: U2 Filip Kalentun, U2 Vidar Tirén Utvisningar Åby: U2 Jonathan Pegler PP Warberg: 0/1 PP Åby: 1/2 Publik: 769

Poäng Warberg: Mattias Kongstad 3+2 Robin Westergren 0+3 Tom Carlsson 1+0 Simon Svensson 1+0 Robin Blåberg 1+0 Kim Clemedtson 1+0 Oliver Olsson 1+0 Johan Dahlqvist 0+1 Joel Berg 0+1

Warberg startade så här: Mv: John Fransson 1:a Johan Dahlqvist, Robin Westergren, Simon Svensson, Mattias Kongstad, Anton Birgersson 2:a Vidar Tirén, Filip Kalentun, Joel Berg, Robin Blåberg, Kim Clemedtson 3:e Andreas Jonsson, Philip Subiabre, Oliver Olsson, Tom Carlsson, Oskar Block Reserver: Joel Birgersson, Jesper Larsson, Tobias Jernsand (mv)

Nästa hemmamatch är 18 november mot Karlstad.