31 Mar 1 match

Joel+Joel hade lekstuga när Onyx besegrades!

24 februari 2019 20:39
Herr

Herrlaget tog en ny hemmaseger när toppkollegan Onyx besegrades med 9-4 i en fartfylld tillställning! Tungan på vågen blev en nykomponerad tredjeformation som spelade hela 5-0.

Dagens match var en av säsongens hittills roligaste i Sparbanken Wictory Center! Bortalaget Onyx överraskade endel när man spelade man-man spel, en taktik som är ganska ovanlig i Sverige. Det kräver en hög löpkapacitet, och att döma av resultatet i den första perioden så är frågan om det var rätt val av gästernas ledning. För första perioden var ren och skär uppvisning från Warbergs håll. Framför allt var det en nykomponerad tredjefemma med Oliver Olsson och Vidar Tiren som backar, Joel Berg, Axel Körberg och Joel Birgersson som forwards, som dominerade. Spelglädjen var enorm och man skapade farligheter i stort sett i varje byte. Tiren och Berg klev in och gav den stabilitet som tidigare har saknats.

Efter ett tidigt 1-0 av Robin Blåberg, så var det tredjefemman om gjorde tre raka mål inom loppet av fem minuter. Ofta anförda av Joel Berg som klok center, och Joel Birgersson som sylvass avslutare. 5-0 slutade förstaperioden sedan Anton Birgersson avslutat förnedringen med att skjuta från långt håll i powerplay.

Efter den inledningen avtog Warberg lite i intesitet. Andra perioden bjöd inte på lika bländande spel, men övertaget var ändå intakt och målen som gjordes av det vackrare slaget. Mest minnesvärt var Jesper Larssons soloraid från egen planhalva som avslutades med ett kyligt avslut och 7-1.

Matchen var över, och trots att Onyx superduo Viktor Palm och Jesper Ekström gjorde allt för att hålla sitt lag kvar i matchen så orkade man inte dra det lasset ensamma.

Sista perioden blev en lång bombardering mot Onyx mål, men en storspelande Oskar Viking-Tjernberg höll siffrorna nere och räddade sitt lag från ett större nederlag. Efter två Onyx-mål fick dagens lirare, Joel Birgersson, ändå sätta punkt med en fin individuell prestation till segerresultatet 9-4.

En bra insats från Warberg, och framför allt en imponerande insats av tredjefemman som spelade 5-0 i matchen!

Warbergs poäng i matchen:

Joel Birgersson 4+1 Joel Berg 1+3 Mattias Kongstad 0+2 Anton Birgersson 1+0 Jesper Larsson 1+0 Robin Westergren 1+0 Robin Blåberg 1+0 Vidar Tiren 0+1 Kim Clemedtson 0+1 Filip Kalentun 0+1

Segern innebär att Warberg håller avståndet till Strängnäs i tabelltoppen. Fyra omgångar återstår, och nästa match spelas redan på tordag (28/2) hemma mot FBC Lerum!