Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Vinst i TV-sänt derby

15 januari 2019 11:04
DAM

Det blev en klar vinst då damerna tog emot Göteborgunder måndagskvällen inför årets bästa publiksiffra. Segersiffrorna skrevs till 6-2 efter periodsiffrorna 3-1, 2-0 och 1-1. Stor segerorganisatör i hemmalaget var den tidigare Göteborgsspelaren Sandra Hawerman som med sina tre mål visade vägen.


Hemmalaget kom ut till matchen med en stor beslutsamhet och visade upp en inledning som var den bästa för den här säsongen. Tidigt i matchen stod det 2-0 och chanser skapades i parti och minut. Göteborg åt sig så småningom in i matchen och kunde reducera till 2-1 på ett frislag. Den glädjen varade dock inte så länge då Jenny Dahl snodde bollen på mittplan och själv satte dit 3-1.

- Vi kom ut så starkt som vi ville i den här matchen och via vårt starka försvarsspel skapa många omställningslägen sa tränaren Mikael Nilsson.

I den andra perioden fullbordade Hawerman sitt hattrick genom att stänka dit 4-1 efter en briljant spelvändning signerad Sofie Karlsson. Andrea Envall utökade till 5-1 genom att hänga upp en boll i krysset när det vankades powerplay. Sofie Karlsson kunde dessutom kosta på sig en straffmiss. Men det spelade ingen roll för den här matchen kontrollerades in i mål av hemmalaget och siffrorna blev till slut 6-2 då Jenny Dahl gjorde sitt andra mål för dagen i den sista perioden.

- Jag är så nöjd att vi håller oss till vår gameplan i princip hela matchen, de lyfter in mycket bollar mot vårt mål i sista perioden men våra backar gör ett utsökt arbete genom att ta kampen framför deras targetspelare avslutar Mikael Nilsson.

Noterat från matchen:

  • Sandra Hawerman visade att släkten var värst den här kvällen. Tre mål och ett i övrigt uppoffrande spel visade vägen.
  • 749 åskådare ständigt påhejande av sitt lag var en ingrediens som visade när liveidrott är som bäst.
  • För första gången i år kunde vi spela på tre hela femmor
  • Hanna Svensson var stabil i kassen och valdes till dagens Kvantumlirare
  • Therese Arnesson och Camilla Halldén utgick skadade och prognosen där är osäker.

Här kan du läsa och lyssna mer om matchen:

Hallands Nyheter

Radio Halland

Innebandymagazinet