Onsdag
14 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
24 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 1 match
Måndag
14 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Söndag
10 Feb 2 matcher
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Torsdag
28 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match

”Överlägset bäst, att så många unga killar utvecklas”

22 december 2017 09:23
Herr

Dags att summera första halvan av säsongen, och vi tänkte göra det tillsammans med sportchef Kimmo Eskelinen. Hur ser han på lagets prestation hittills, vad har varit bäst, vad kan bli bättre och hur går tankarna på eventuella förstärkningar inför våren?


Nå Kimmo, hur nöjd är du med lagets prestation och poängskörd hittills?

-Jag har sagt det tidigare i några intervjuer, jag är positivt överraskad över vår poängskörd hittills. Vi har tagit fler poäng än jag hade räknat med och det är såklart jättekul. Prestationsmässigt har vi en bit kvar, framför allt har vi inte presterat över sextio minuter i någon match ännu. Det är mer enligt plan dock, man ska inte glömma att vi har en ung och oerfaren grupp som utvecklas hela tiden.

Detta till trots, vi leder serien! Kommentar?

-Ja, vi får njuta av det ett par dagar över jul och nyår, det var ett tag sedan vårt herrlag låg i topp i en serie!

Rent lagmässigt då, vad har varit bäst tycker du?

-Överlägset bäst har varit att vi fått se många unga killar ta stora steg i sin utveckling, och samtidigt bidra så mycket till helheten. Det gläder mig att vi lyckats skapa en miljö där vi faktiskt gör spelare bättre. Grabbarna trivs och har kul ihop, både på och vid sidan av plan vilket jag är övertygad om att det är en viktig pusselbit för att lyckas.

Några exempel på spelare som tagit dessa steg?

-Jättesvårt att peka på några få enskilda exempel när det är så många, men jag förstår att du inte ger dig förrän du får några namn. Så jag gör det enkelt och väljer en i varje lagdel. I mål har ”Tobbe” varit väldigt stabil och ger oss en bra grund att stå på. Dessutom flåsar John honom i nacken på varje träning, mycket bra. På backsidan har vi ju flera spelare som tagit stor kliv, och vi kan ta Johan Dahlqvist som exempel. I fjol spelade han i division 1, idag skulle jag säga att han är en av allsvenskans bästa backar. På centersidan har vi vår egen Oliwer Olsson som alltid, och då menar jag alltid, gör ett enormt jobb, ofta i det tysta. Bland forwards kan vi välja Anton Birgersson som spelar, på en för honom, ny position, och verkligen har växt med större ansvar. Men faktum är att jag lika väl hade kunnat välja helt andra namn med liknande utvecklingskurvor, och det är fantastiskt kul.

Vad är det då, som du ser det, som bidrar till detta?

-Kent och ”Bagarn” gör ett grymt jobb med grabbarna dagligen. De har på kort tid fått ihop gruppen väldigt bra, och har egentligen inte pratat några resultatmål överhuvudtaget. Det enda vi jobbar med är beteende. Gör vi rätt saker kommer resultaten, förr eller senare. Det är viktigt, tror jag.

Intressant! Om vi ska hitta saker att göra bättre då, vad är det?

-Finns såklart massor, vi är ju mitt i en resa. Men ska jag nämna några detaljer så är det att bli bättre på att kontrollera matcherna, powerplay och boxplay.

Övergångsfönstret stänger 31 januari. Vi har en ganska liten trupp, med ett par skadade spelare. Letar du förstärkningar?

-Vi håller ögon och öron öppna, absolut. Vi hade velat fylla på med en eller ett par spelare för att vara mindre känsliga mot skador. Men det är väldigt viktigt att det är killar som passar in i gruppen och vill någonting med sin innebandy. Så ja, vi letar men inte vad som helst.

En annan sak som den här säsongen tagit kliv är samarbetet med Warberg IBF, och då främst division 1-laget. Kan du berätta lite kring det?

-Det stämmer bra. Vi gjorde väl en nystart där också kan man säga, och i korta drag handlar det om att vi ska bli bättre på att förbereda våra yngre förmågor att bli redo för elitspel. Där har främst tränarna i herrlaget en väldigt tät dialog med Jonathan Håkansson som basar över division 1-laget och vi hjälper också varandra på träning och match genom att spelare kan dubblera. Hittills har det mynnat ut väl för båda lagen, så vi är på rätt väg.

Hur ser du på framtiden då, finns det lovande spelare i föreningen som knackar på dörren för seniorspel?

-Det gör det absolut. De som ligger närmst i tiden är ju 01 och 02-kullarna där det finns ett antal riktigt intressanta killar som jag tror har en ljus framtid i föreningen om vi kan vägleda dem rätt i sin utbildning, vilket är och kommer bli ännu viktigare för oss framöver.

Spännande! Sista frågan då, hur firar Kimmo Eskelinen sin jul?

-Det blir lugnt och stilla som jul skall vara. Umgänge med familjen och raggsockor på. Juldagen brukar vara fylld av lek med min sons julklappar, och det här året vet jag en klapp som till och med jag tycker är kul!

Hemsidan vill passa på att önska alla läsare en God jul och gott nytt år! Nästa herrmatch spelas lördag den 6:e januari kl 15.00, hemma mot Skoghalls. Välkomna!