Strängnäs
STR

Vinst med 13-8 mot Strängnäs!

14 oktober 2018 18:21

En skön vinst mot Strängnäs med 13-8 i en tidig seriefinal där Robin Blåberg var poängbäst med 3+2 idag. Publiken fick se en helt galen andra period som innehöll 10 mål och där Mattias Kongstad fick göra sitt 100:e mål i Warbergströjan!

En målrik inledning där Warberg har 2-0 redan efter dryga 2 minuter genom Robin Blåberg och Simon Svensson i en fin spelvändning. Och många tror nog att Warberg har matchen i sin hand. Men Strängnäs reducerar och kvitterar redan innan vi nått fyra minuter. Efter att Strängnäs klarat av ett boxplay så tar dem över spelet och skapar dom bästa lägena, där Tobias Jernsand står för ett par fina räddningar. Mycket slarv av Warberg på mittplan där de tappar många bollar och känns lite energifattigt. 13 minuter in i perioden så för Strängnäs powerplay och det tar bara 11 sekunder när Oliver Söderman sätter ett lågt dragskott i bortre. Strängnäs är spelmässigt bättre i första perioden där de hittar många fina kombinationer för att ta sig igenom Warbergs försvarsspel.

Andra perioden är nog en av de galnaste perioderna vi sett i Sparbanken Wictory Center någon gång, Warberg vinner perioden med 7-3! Redan innan matchuret passerat 8 minuter så har Warberg vänt matchen och leder med 6-4. Warberg känns mer på gång i denna period och spelar ett snabbare spel med boll och ger Strängnäs spelarna mindre tid över hela planen. I mitten av perioden går dessutom Warberg ner på två femmor för att få upp tempot och farten bättre. Efter 11.48 kommer också 7-4 genom Mattias Kongstad i powerplay, detta är Mattias 100:e mål i Warbergs tröjan! Innan perioden är över kommer det fyra mål till, alltså totalt 10 mål i en och samma period, galet!

Sista perioden blir inte riktigt lika målrik som den andra. Strängnäs har läge i inledningen av perioden när de får spela 5 mot 3 men där Warberg lyckas reda ut detta numerära underläge. Och efter detta så kontrollerar Warberg händelserna i sista perioden och det känns aldrig riktigt spännanden. Warberg får lite längd på anfallen och Strängnäs har svårt att komma åt bollen. Extra kul är det att nyförvärvet Tom Carlsson får göra sitt första mål i Warbergströjan.

Resultat, periodsiffror inom parentes: 13-8 (2-3, 7-3, 4-2)
Skottstatistik: 29-26 (7-13, 11-4, 11-9)
Utvisningar Warberg: U2 Filip Kalentun, U2 Vidar Tirén, U2 Oliver Olsson, U2 Johan Dahlqvist
Utvisningar Strängnäs: U2 Pelle Hansson, U2 Erik Lindahl, U2 Kasper Nilsson, U2 Oliver Söderman