31 Mar 1 match

Tung trea på Gotland!

13 januari 2019 13:21
Herr

Herrlaget gjorde en gedigen bortamatch när man besegrade Visby IBK med 4-2 inför finfina publiksiffran 1086 personer! Stor matchvinnare blev Johan Dahlqvist som sköt två viktiga mål.

Det blev alltså tre nya poäng med hem till Varberg när herrarna gästade Gotland över helgen. Avfärd redan i fredags och hemkomst söndag kväll, gjorde kanske att man var extra noga med att inte slarva bort några poäng i onödan.

Matchen präglades av två lag som inte bjöd på särskilt mycket ytor, vilket också resulterade sig i en målsnål tillställning. Målnollan spräcktes först efter halva matchen, då Visbys poängkung Tommy Bolin gav hemmalaget ledningen. Innan det hade Warberg hunnit spela två resultatlösa powerplay, och nämnde Bolin missa en straff.

Simon Svensson kvitterade kort efter, och sedan följde en intensiv avslutning på mellanperioden. Anton Birgersson visades ut, men istället för ett powerplay drog Visby på sig två utvisningar inom loppet av en minut varav den sista gav Warberg ett frislag framför Visbys mål med två sekunder kvar. Kent Göransson plockade då ut Tobias Jernsand för att vara fem utespelare mot tre vid frislaget, och det visade sig bli ett lyckat drag då Johan Dahlqvist sköt 1-2 med endast en sekund kvar av perioden.

I början på tredje sköt Johan Dahqvist sitt andra mål för dagen, och det målet blev det matchavgörande. För även om Tommy Bolin satte 2-3 med drygt sex minuter kvar så kom aldrig Visby närmre. Daniel Gunnarsson kontrade in 2-4 målet med en och en halv minut kvar och det blev det sista som hände.

Kent Göransson säger så här om segern och helgen:

Vi spelar ett stabilt försvarsspel matchen igenom, vilket gör att Visby har svårt att skapa något mot oss. I spelet med boll finns det absolut förbättringsområden för oss, men vi lyckas skapa tillräckligt för att vinna matchen vilket vi är glada för.

Är det några spelare du vill lyfta fram?

Robin Westergren är en gigant idag och leder styrkorna på ett föredömligt sätt tycker jag. Sen tycker jag att Axel Körberg gör sin kanske bästa match för säsongen.

Det blev en långhelg på Gotland, fredag till söndag. Vad har ni hittat på mer än spelat match?

Det blir ju mycket extra tid och spelarna har framför allt umgåtts med varandra utan särskilda krav från oss ledare. Idag söndag har vi tränat igen för att redan nu förbereda oss för nästa match.