Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match

Tuff bortamatch avslutar spelåret 2018!

14 december 2018 15:21
Herr

På söndag beger sig herrarna söderut för att ta sig an Malmö FBC i årets sista match. Ett Malmö som överraskat många genom att hänga med i toppen trots ett antal tunga spelartapp, bland annat Kim Clemedtson till Warberg.


Årets sista match är också vändpunkten för serien. Efter söndagens match har Warberg mött alla lag en gång, och efter nyår blir det elva omgångar till innan ett eventuellt kval. Helgens motståndare Malmö ligger i dagsläget på en femteplats med 17 inspelade poäng, elva efter tabellettan Warberg. En femteplats som dock får ses som väldigt positiv för Malmö då man slogs i botten i fjol, och dessutom har tappat ett flertal tunga namn ur sin trupp. Bland annat lagets två bästa poänggörare, Tobias Andersson och Kim Clemedtson. Den sistnämnde hamnade ju som bekant hos oss i Warberg, och vi har bytt några ord med honom inför matchen mot sina gamla lagkamrater.

Dags att ta sig an Malmö FBC, din förra klubb. Tankarna inför det?

Spännande! Lite denna matchen man väntat på denna säsongen av seriematcherna. Ska bli kul att möta sina gamla lagkamrater.

Har du fått några glirningar från fd lagkompisar?

Njaa, det var lite för några veckor sedan. Men allmänt ganska lugnt, trodde och hoppades på mer. Kommer antagligen på matchen om jag känner dem rätt.

Malmö har överraskat många och ligger på en femteplats idag, vad är lagets styrkor som du ser det?

De har ett riktigt bra försvarsspel, som gör dem svåra att komma åt. Sen är deras omställningar en stark del till varför de ligger där de ligger.

Om vi tittar på Warberg då, vad säger du om er första halva av säsongen?

Poängmässigt ser det ju väldigt bra ut, hade varit extra snyggt med 10 raka vinster men inget att klaga på där direkt. Spelmässigt tycker jag vi har blandat och gett. Vi har många bra delar av matcher men vi har inte gjort 60 min bra än så vi har några nivåer kvar som vi ska upp i.

Och för egen del, hur nöjd är du med det du presterat?

Jag själv tycker jag har mer att ge också. Har väl producerat mer mål än jag brukar på denna första tiden, men jag är inte nöjd med mitt passningsspel och spelsinnet. Men det är dags att växla upp nu och toppa formen till det eventuella kvalet!

Vad blir viktigt för att besegra Malmö?

Att sätta de chanser Malmö ger oss. Sen att stoppa deras kontringar tidigt och straffa dem på deras misstag. Och även ha skallen kall och inte ryckas med av psykningar och långsamt spel.

Vi säger stort tack till Kim och önskar honom och laget lycka till!

Warbergs trupp till matchen är i stort sett fulltaglig, men Joel Berg saknas fortfarande på grund av en fotskada.

Matchen startar 16.00 i Baltiska Hallen i Malmö, och kan som vanligt ses på www.innebandyallsvenskan.tv